Diverse

Recomandări pentru cei care merg pentru prima dată la amanet masini Bucuresti

Deși nu te gândeai până acum să apelezi la o casă de amanet pentru a obține o anumită sumă de bani, iată că viața te-a pus în fața unei situații neprevăzute, și după ce ai încercat în fel și în chip să faci rost de suma necesară, ai ajuns la concluzia că doar asta este soluția pentru tine. Nu-ți face griji, nu este vorba de nicio înșelătorie, și de aceea am dorit să îți oferim câteva informații, pentru a nu pleca pe acest drum cu unele idei preconcepute. La final, vei fi surprins de cât de repede a mers totul, și cât de simplu a fost. Dar, până atunci, hai să vedem cum stau lucrurile, și ce trebuie să știi înainte de a trece pentru prima dată pragul unei case de amanet acreditate.

Vizitează un astfel de spațiu

Pentru început, fă o vizită de ”recunoaștere” a unei case de amanet. Prin urmare, chiar dacă încă nu ești pregătit să treci la fapte, vizitează câteva case de amanet acreditate din București. Din fericire, ai de unde alege! Interesează-te de prețurile și condițiile lor, vezi ce oferte sunt mai avantajoase pentru tine, observă clienții, analizează atitudinea operatorilor, și abia mai apoi vezi care a fost cea mai aproape de cerințele tale.

Să ai mereu actul de identitate cu tine

Pentru a beneficia de serviciile oferite de o casă de amanet, este nevoie să ai minim 18 ani împliniți și un act de identitate. Dacă nu este vorba despre împrumuturi mari, pentru care este nevoie de anumite acte pentru bunurile lăsate drept garanție, poți pleca imediat acasă cu suma de care ai nevoie. Ce-i drept, nici în cazul celorlalte nu va trebui să aștepți prea mult, spre deosebire de încercarea de a obține un credit de la o bancă, de exemplu. Iar în condițiile în care scorul tău de creditare este deja unul mic, atunci speranțele de a obține bani de la bancă sunt aproape nule. Chiar și cei mai cârcotași de felul lor trebuie să recunoască: o casă de amanet acreditată și care își desfășoară activitatea respectând legislația României reprezintă cea mai rapidă soluție de obținere a banilor de care ai nevoie.

Cu cât obiectul este mai valoros, cu atât banii sunt mai mulți

Această regulă este una chiar simplă: cu cât obiectul pe care urmează să îl lași drept garanție este mai valoros și în stare cât mai bună, suma pe care urmează să o primești este una mult mai mare. De aceea, dacă ai nevoie de ceva mai mulți bani, gândește-te bine înainte de a merge la casa de amanet care sunt bunurile pe care vrei să le lași drept gaj. Și nu, nu este vorba numai despre bijuterii, deși acestea sunt obiectele care sunt amanetate cel mai des. În prezent, la amanet poți obține bani frumoși și pe electronice și electrocasnice mari, obiecte de artă, telefoane mobile, laptopuri sau tablete, ceasuri, sau chiar și autoturisme. Da, există cel puțin un amanet masini Bucuresti acreditat unde te poți prezenta cu autoturismul personal și poți pleca acasă cu o sumă mai mult decât generoasă, care poate ajunge chiar și la 80% din valoarea la care a fost evaluat acesta.

Reține însă: obiectele aflate în stare cât mai bună sunt mult mai bine recompensate decât cele deteriorate. La fel și în cazul mașinii tale: evaluarea se va face în funcție de kilometraj, starea fizică a autoturismului, cât de bine funcționează. Cât despre marca acestuia, contează și ea, dar nu atât de mult. În plus, există și unele case de amanet care primesc autoturisme înmatriculate pe firmă, pentru care însă mai este nevoie să aduci câteva acte la dosarul de împrumut. Și nu, nu îți face griji inutile: după amanetare, mașina ta va fi adăpostătită într-un garaj sau un parc auto, cu pază permanentă și supraveghere video, pentru ca totul să fie cât mai transparent și să nu apară nicio situație neplăcută.

Vinzi sau lași gaj?

Dacă nu ai mai apelat până acum la o casă de amanet, trebuie să știi că aici ai două posibilități: poți vinde obiectul respectiv, sau îl poți lăsa drept garanție. În cazul în care alegi să vinzi, trebuie să știi că nu mai ai posibilitatea să îți recuperezi bunurile, decât poate dacă le cumperi tot tu. În schimb, cea de-a doua variantă, preferată de cei mai mulți, este să lase drept garanție un anumit obiect, pentru a primi o sumă de bani drept împrumut, cu un termen mai mare sau mai mic de rambursare. Pentru a-ți recupera bunul sau obiectele lăsate drept gaj, tot ce trebuie să faci este să respecți întocmai cele menționate în contractul de împrumut pe care l-ai semnat. De regulă, acest lucru presupune ca la finalul perioadei de rambursare să înapoiezi suma împrumutată, la care se adaugă comisionul perceput. Nu-ți face griji, nu este unul enorm. De aceea îți spuneam mai sus să vizitezi mai multe case de amanet și să o alegi pe cea care corespunde cel mai bine cerințelor tale: vezi care are comisioanele cele mai mici și cele mai avantajoase condiții de creditare pentru tine, și abia mai apoi fă alegerea.

Nu lăsa nimic nelămurit

Este cazul să lași rușinea la o parte și să discuți totul deschis cu reprezentanții casei de amanet, care îți vor răspunde deschis la orice nelămurire. De asemenea, interesează-te ce se întâmplă dacă nu vei putea să îți achiți în termen împrumutul primit și comisioanele aferente. Ai putea să ai o surpriză chiar plăcută, pentru că ți se va prelungi termenul de returnare, uneori chiar fără să fii nevoit să plătești unele comisioane suplimentare.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: