Stiu ca in cele mai multe cazuri, daca o persoana nu isi ingrijeste sanatatea orala, poate ajunge sa isi piarda dintii, dar realitatea zilelor noastre este ca dintii pierduti pot fi usor inlocuinti, deoarece exista procedura de implant dentar care ne vine in ajutor in acest sens. Din punctul meu de vedere, niciodata nu este prea tarziu sa iti ingrijesti sanatatea dintilor, pentru ca indiferent de problema pe care o ai, adevarul este ca exista specialisti care sa vina in intampinarea ta cu solutia ideala. De exemplu, specialistii de la mydental Bucuresti, clinica de specialitate, vin in ajutorul vostru cu astfel de solutii, la preturi mai mult decat accesibile.
Ei va ofera servicii complete de stomatologie, echipa lor fiind formata din medici tineri si competenti cu specialitati in Estetica Dentara, Chirurgie Dentara, Implantologie, Ortodontie si Endodontie. Igiena orala este o activitate zilnica care are rolul de a pastra dintii si cavitatea bucala curate, pentru a preveni aparitia cariilor, bolii parodontale sau a respiratiei urat mirositoare. Existenta unor dinti sanatosi precum si a unor lucrari stomatologice (cum ar fi obturatii, coroane dentare, punti dentare, proteze mobilizabile, implanturi dentare si altele) cu o durata lunga de viata, este direct conditionata de o igiena orala corecta si minutioasa. Fara o igiena bucala riguroasa, cele mai sofisticate si complexe lucrari dentare au un prognostic nefavorabil, iar aparitia cariilor si a bolii parodontale nu va putea fi evitata.
Personal, prefer intotdeauna sa previn o problema, daca stiu ca pot face acest lucru fara prea mare efort, iar acest lucru il aplic chiar si in cazul igienei orale. Nu este greu de facut, dar necesita doar putin efort si mai multa perseverenta, pentru a nu deveni lenesi sau pentru a nu sari peste un periaj doar din comoditate sau pentru ca ‘’ne permitem’’. Nu, indiferent de cat de obositi va simtiti, nu sariti peste periajul dintilor, dimineata si seara. Este ca si demachierea: trebuie facuta pentru ca doar asa ne mentinem sanatosi la nivel fizic si evitam alte probleme care pot aparea. Probabil stiti si voi la ce se refera aceste lucruri.
Igiena dentara corecta nu este importanta doar pentru aspectul estetic al dintilor nostri, ci si pentru a preveni diverse afectiuni ce pot surveni ca urmare a neglijarii igienei precum gingivita, respiratie urat mirositoare si chiar pierderea dintilor. Igiena orala incepe odata cu primul dinte de lapte si trebuie continuata pe tot parcursul vietii. Zaharul si amidonul sunt principalele alimente responsabile de germenii din gura noastra. In cinci minute, acestea sunt digerate de bacterii in acid lactic, acid acetic si acid formic. Acizii ataca cu succes smaltul si il fac poros. Un inceput bun ar fi sa evitam alimentele care contin aceste ingrediente sau sa le reducem consumul la minim, pe cat posibil.
Exista multiple forme de preventie, ce au ca rezultat mentinerea sanatatii dentare si orale, cum ar fi periajul corect, spalarea pe dinti de cel putin doua ori pe zi, utilizarea atei dentare, a apei de gura (lucruri pe care le-am mentionat deja) si a irigatorului bucal, un regim alimentar echilibrat ori masticatia corecta. Periutele de dinti (sau capetele de schimb ale periutelor electrice) trebuie schimbate de 3-4 ori pe an sau ori de cate ori perii acestora incep sa dea semne de uzura. Pacientii cu aparate ortodontice, atat adulti cat si copii, trebuie sa acorde o atentie suplimentara masurilor de igiena pe perioada efectuarii tratamentului ortodontic.
Copiii, pe de alta parte, trebuie sa fie invatati corect, inca de mici, despre regulile de baza ale igienei orale, periajul corect ori spalarea limbii. De asemenea, parintii trebuie sa urmareasca cu strictete schema de fluorizare generala si / sau locala recomandata de catre medicul stomatolog sau medicul pediatru (aceste scheme sunt specifice tarilor / regiunilor in functie de mai multe criterii, cum ar fi nivelul de referinta al fluorului in apa din tara / regiunea respectiva). Puteti sa cautati mai multe informatii legate de sanatatea dintilor sau igiena orala pe internet, pentru a fi informati asa cum trebuie in legatura cu acest subiect, care la noi in tara inca nu este mediatizat la nivelul la care ar trebui.
Ca si o alta solutie alternativa la care putem apela, va recomand produsele naturiste sau bio. Natura a fost dintotdeauna cel mai bun medic al omului si totodata si sursa de inspiratie al omului de stiinta. Plantele medicinale,indiferent de originea lor sistemica, isi datoraza actiunea terapeutica substantelor chimice elaborate de principii active vegetale, ceea ce explica si actiunea medicamentoasa multipla. In sanatatea orala, combinatiile terapeutice vegetale sunt multiple atat pentru sanatatea dintilor, a gingiilor, cat si a intregii cavitati bucale. Legatura stransa intre sanatatea intregului organism si sanatatea orala ne impune o conduita terapeutica atent utilizata. Suntem favorizati de existenta si calitatea produselelor fitoteraputice – in speta a celor care sunt declarate bio, pe care le indicam atat in profilaxie cat si in completareaaltor proceduri terapeutice.
- Numarul proceselor dintre consumatori si banci s-a redus cu 1.000 in ultimul an. Negocierile incheiate cu impacarea partilor in cadrul CSALB au crescut cu 20% - octombrie 18, 2023
- Razer prezintă Moray, căștile intrauriculare ergonomice de tip monitor, cu sunet certificat THX® pentru jucători și streameri - iunie 28, 2023
- Philips lansează monitorul cu ecran SuperWide de 44 inci și cameră web de 5MP cu noise canceling - aprilie 7, 2023