Exista mai multe tehnici de interventie care pot duce la o crestere definitiva a buzelor sau la o crestere tranzitorie. Inainte de a recurge la o astfel de  procedura, ar trebui sa stiti adevarul despre botox si marirea de buze cu aceasta substanta sau cu altele. La clinica Dr. Calu, puteti apela la cele mai bune si performante proceduri de marire a buzelor, in cele mai sigure conditii. Dar sa vedem, in afara de botox, cu ce se mai pot mari buzele.

Acidul hialuronic este substanta utilizata cel mai frecvent la umplutura pentru marirea buzelor. Acidul hialuronic este o substanta naturala, prezenta in mod normal in toate tesuturile umane, care este sintetizata in laborator. Acidul hialuronic este injectat la nivelul buzelor cu ace foarte fine pentru a permite o distributie foarte precisa si uniforma. Acidul hialuronic este un produs inovator pentru modelarea buzelor: acidul hialuronic fiind un hidrogel, adica un gel pe o baza apoasa, odata injectat isi mentine pozitia, permitand un control mai rapid al formei finale si ideale a buzelor. Avantajele acidului hialuronic:

• este o substanta utlizata in medicina estetica prin procedura nechirurgicala, iar aceasta se efectueaza in clinica, cu sau fara anestezie. In cele mai multe cazuri este posibil sa reluati rapid activitatile normale;
• retusarea poate fi efectuata ulterior;
• potrivit pentru cei care se tem de interventii invazive;
• este reabsorbit dupa 4-8 luni si este ideal pentru a incerca un aspect nou, astfel puteti decide daca il repetati sau nu (nu este o crestere definitiva a buzelor);
• acidul hialuronic este folosit si pentru umplerea ridurilor din jurul gurii, in jurul ochilor, in brazdele nazolabiale;
• nu necesita un test preliminar al pielii;
• injectarea acidului hialuronic nu implica incizii si, prin urmare, nu raman cicatrici.

O alta substanta folosita pentru marirea buzelor este colagenul (umplutura resorbabila): este extras si purificat din cartilajul bovin. La nivelul buzelor, colagenul este injectat prin umpluturi intr-un mod foarte similar cu acidul hialuronic, care, cu toate acestea, are o resorbtie mai rapida (chiar si umplutura de colagen nu este o crestere definitiva a buzelor, ci este o crestere tranzitorie a buzelor).
Caracteristicile colagenului:

• este o interventie nedefinita in medicina estetica (tratament nechirurgical al buzelor), se efectueaza in clinica, cu sau fara anestezic local;
• se pot face ajustari ulterioare.
• se absoarbe dupa aproximativ 3 luni;
• este de origine animala;
• necesita efectuarea unui test preventiv al pielii inainte de tratament.

Botoxul sau botoxul este o neurotoxina produsa de bacteria Clostridium Botulinum.
Exista doua tipuri de toxina botulinica:
tip A: utilizat mai ales in medicina estetica
tip B: utilizat in medicament pentru a anula semnele diferitelor boli.
Toxina botulinica de tip A este o proteina extrem de purificata, care actioneaza impiedicand eliberarea neurotransmitatorului de acetilcolina la jonctiunea neuromusculara. Aceasta, in conditii normale, transmite impulsuri nervoase muschilor, regland contractia acestora si, prin urmare, miscarea lor. In prezenta infiltrarii toxinei botulinice, muschii, care nu primesc stimuli de la sistemul nervos, inceteaza sa se contracte si sa se relaxeze pana la a ajunge la paralizie, cu consecinta reducerii sau disparitiei liniilor de expresie.
Infiltrarea toxinei botulinice (sau botox) este asadar folosita in domeniul medicinei estetice ca tratament ideal pentru intinerirea fetei.
Actioneaza eficient asupra semnelor imbatranirii, cum ar fi:
• ridurile fruntii
• ridurile ondulatoare (intre sprancene si spre frunte)
• ridurile din jurul ochilor
• coborarea partii exterioare a sprancenei oferind pacientului o expresie proaspata si o disparitie substantiala sau totala a ridurilor.
• in jurul buzelor.

Utilizarea Botoxului este acum raspandita in medicina estetica, iar siguranta sa este dovedita cu conditia ca acesta sa fie administrat exclusiv de personal medical expert. In schimb, administrarea de toxina botulinica de catre personalul non-medical poate provoca daune foarte grave sanatatii pacientului.

Tratamentul cu botox nu interfereaza cu alte tratamente de intinerire faciala, cum ar fi dermabraziunea sau umplutura. Nu este necesara o pregatire specifica, cu exceptia absentei machiajului. Este recomandabil, pentru a limita riscul de sangerare si echimoze aferente, sa va abtineti pentru  20 de zile inainte de tratament de la:
• medicamente care contin acid acetilsalicilic (de exemplu, Aspirina, etc.) antiinflamatoare nesteroidiene (de exemplu, Voltaren, Aulin, etc.), Omega3, Ginko Biloba, Vitamina E si complexe de vitamine, pentru a reduce riscul de sangerare;
• contraceptive orale si hormoni estrogeni (abtinere recomandata, dar nu obligatorie).

Tratamentul cu botox se efectueaza in clinica, dureaza 15/20 minute si este nedureros, prin urmare nu necesita anestezie. Chirurgul solicita pacientului sa contracteze muschii faciali, astfel incat sa ii sublinieze pe cei care contribuie cel mai mult la formarea ridurilor pe care doresc sa le elimine. Botoxul este apoi injectat prin micro-injectii efectuate cu ace foarte fine in interiorul muschilor mimici (care creeaza linii de expresie). Nu este nevoie de medicamente si nu raman nici cicatrici. La sfarsitul tratamentului, este posibil sa reluati imediat activitatile normale.

In urmatoarele ore se recomanda:
• sa nu masati si nu frecati partea tratata cel putin 48 de ore;
• sa nu aplicati machiaj pentru cel putin 4 ore;
• sa nu stati in pozitie orizontala si nu va intindeti cel putin 4 ore;
• sa nu practicati sport timp de cel putin 48 de ore;
• sa nu va expuneti la surse de caldura (saune, bai, bai turcesti etc.) cel putin 36 de ore;
• sa nu va expuneti la razele UV artificiale (lampi), timp de cel putin 36 de ore.

Rezultatele vor fi apreciabile pe termen scurt: vizibile dupa aproximativ 7 zile si stabilizate in cele 3 saptamani de la infiltrare. Efectele dureaza de la 3 la 4 luni. Pentru un rezultat optim si de durata este recomandat sa repetati tratamentul. Contactati clinica dr. calu pentru mai multe infromatii.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!