Pasiuni

Aplicația VOXA m-a ajutat să mă reîntorc la vremurile în care mă bucuram de povești captivante

 Încă din copilărie mi-a plăcut foarte mult să citesc. Atunci când vedeam coperta unei cârti pentru copii, îmi stârnea curiozitatea să descopăr ce se ascunde în paginile ei. Mă lăsam, pur și simplu purtată în lumea basmelor și a fanteziei.

Această pasiune, nu m-a părăsit nici când am crescut. Însă odată cu vârsta, gusturile în ceea ce privește lecturile, mi s-au schimbat. Am început să fiu atrasă de romanele de dragoste. Se întâmpla să mă regăsesc în anumite personaje, să trăiesc cu intensitate experiențele din poveștile cărților. Citeam zilnic ore întregi și nu simțeam când trecea vremea.

În urmă cu o săptămână, m-am întâlnit cu o bună prietenă în oraș. Nu ne văzusem de ceva vreme și ne era dor să bem o cafea împreună. Am vorbit o grămadă, de nu ne mai săturam.

 La un moment dat, m-am plâns că nu mai am timp de nimic. De câțiva ani, pe lângă serviciu, mai apar fel de fel de probleme care trebuie rezolvate. Simt că nu mai am niciun minut de respiro. Aș vrea tare mult să am măcar o oră la dispoziție , să pot savura câteva pagini dintr-o carte așa cum o făceam în trecut.

Cum am aflat de VOXA

Atunci, am fost întrebată de   prietena mea dacă știu de existența aplicației VOXA. Privind-o nedumerită, i-am spus că  habar n-am și am rugat-o să-mi explice. Așa am aflat că e una dintre cele mai  mari biblioteci virtuale din țară, unde poți regăsii peste 800 de titluri de audiobook-uri și mii de ebook-uri. Sunt cărți pe care nu ai posibilitatea doar să le citești, ci le poți asculta oriunde și oricând.

cont voxa

Aceste audiobook-uri sunt narate în limba română de  diverși actori și personalități. Astfel,  te poți ocupa de treburile casnice sau te poți plimba în parc, în timp ce te bucuri ascultând o poveste captivantă. 

Aplicația VOXA se descarcă rapid pe telefon sau tableta din magazinele Google Play și Apple Store. După ce îți faci cont, ai la dispoziție 15 zile de gratuitate pentru asculta audiobook-uri oricât dorești.

VOXA audiobooks
15 zile gratuit pe voxa

Cele auzite de la prietena mea,  mi-au stârnit atâta curiozitate, încât, imediat ce am ajuns acasă mi-am și descărcat aplicația VOXA. Accesând lista de categorii, am observat că sunt cărți pentru toate gusturile și vârstele, ceea ce m-a făcut să mă simt că am intrat în lumea cărților. Prin urmare, din acea vastă listă, am ales categoria Romance. Mi-era dor să savurez o poveste de dragoste.

categorii VOXA

Mi-au apărut o mulțime de audiobook-uri  extrem de tentate. Aș fi vrut parcă să le ascult pe toate deodată. Din păcate era imposibil acest lucru. Mi-a atras cel mai mult atenția titlul  romanului Înainte să te cunosc scris de Jojo Mayer. El a fost publicat în 2016 de editura Litera. Așa că i-am dat play.

povești de dragoste pe aplicația VOXA

Vocea suavă a naratorului, m-a făcut să întru foarte ușor în povestea lui Louise Clark . Aceasta provine dintr-o familie săracă. La 26 de ani, locuiește într-o căsuță cu mulți membrii, iar camera ei e în debara. E o fire cam prostuță, mai spune câte o prostie de îi lasă pe ceilalți cu gura căscată. După felul cum se îmbracă, fără pic de gust, toți o văd ca pe o ciudată. Ea are o relație de 7 ani cu sportivul Patrick, de care nu e îndrăgostită

De altfel viața Louisei Clark e una plictisitoare, nefăcând altceva decât muncă și întâlniri cu iubitul ei. într-o dimineața patronul cafenelei la care lucra, îi spune că nu o mai poate primi. Drept urmare rămâne fără serviciu. În aceiași zi mai primește o veste proastă: tatăl ei a fost concediat, Cei  doi fiind singurii care aduceau venit familiei.

Se făcuse târziu, așa că a trebuit să opresc aplicația pentru că adormeam. Nu voiam să pierd niciun amănunt din roman. Însă a doua zi, cum m-am trezit, mi-am băgat din nou căștile în urechi, am pe VOXA și am pornit să ascult continuarea romanului Înainte să te cunosc.

 În tot acest timp m-am spălat pe dinți, mi-am savurat cafeaua și am luat micul dejun. După care m-am ocupat de niște trebuiri, fiind tot în povestea Louisei Clark,  care acum era într-o căutare disperată a unui job.

În cele din urmă a găsit un post de îngrijitor la domiciliu și la care a și aplicat. Deși, pentru ea era ceva nou și se temea că nu se va descurca, totuși s-a prezentat la interviu în vila unei familii bogate.

Acolo a fost întâmpinată de Camila Traynor care în ciuda profesiei ei de judecător,  era o femeie căreia  i se ascundea o tristețe în privire.  A aflat de la aceasta că are un fiu de 35 ani care e paralizat de la gât în jos și are nevoie de cineva ca să-l îngrijească. Știind că fusese cam neîndemânatică la interviu, pe Louisa a surprins-o foarte mult că a fost acceptată.

Prima întâlnire cu Will Traynor, m-a făcut să pufnesc în râs. M-a făcut să râd atât de tare, încât cei din jurul meu se uitau nedumeriți  neștiind ce se întâmpla cu mine. Le-am spus că ascultam în căști un roman cu o superbă poveste de  pe aplicația VOXA.

În momentul în care Louisa a intrat în camera lui, acesta urla ca din gură de șarpe ca și cum i se întâmpla ceva grav. Însă era doar pentru amuzament. El cu această reacție deplasată, a făcut-o să se sperie și mai tare. Ea părea îmbrăcată ca o sorcovă. Ambii au început să se privească ca pe niște ciudați care vor trebui să se înțeleagă.

Will era foarte atrăgător, brunet și ochi albaștrii. Un bărbat rafinat care a avut lumea la picioare până să dea o motocicletă peste el și să-l țintuiască într-un scaun cu rotile. Avusese ca pasiuni călătoriile și sporturile extreme. De  asemenea conducea o companie și avea iubită. În urma acelui accident neacceptându-și dizabilitatea,  el s-a izolat și a devenit o persoană dificilă. Tachinările lor, erau caraghioase și mă făceau să zâmbesc.

Will primește o invitație la un concert de operetă  și neavând cu cine să meargă, i-a propus Louisei să-l însoțească. A rămas uimit de cât de bine arăta îmbrăcată în rochie elegantă. Pentru ea a fost prima dată când ieșea în oraș, într-un loc atât de select. A plâns tot concertul. Atunci și-a dat seama că  nu e profitoare ca fetele pe care le-a cunoscut el, ci  e o fată simplă, sinceră și cu suflet bun.

Într-o zi, se întâmplă  ca Louise să afle de o convenție dintre Will și părinții lui. Aceasta discuție consta să-i accepte dorința lui de a fi dus la o clinică din Elveția, unde se furnizau servicii de sinucidere pentru cei cu boli terminale. O veste care o dă peste cap și face tot posibilul de-al face pe Will să renunțe la idee. Ea caută pe internet fel de fel de activități pentru persoanele dizabilități, pentru a-l scoate din casă.

El acceptă să  participe la diverse activități pentru a-i face pe plac Louisei. În tot acest timp Will îi arată că e o femeie care merită mai mult, că trebuie să se aprecieze și să-și lărgească orizonturile, să experimenteze și să învețe lucruri noi. Louisa se îndrăgostește atât de tare de el, încât,  gândul că va venii ziua când totul se va sfârși o făcea să tremure….


Nu vă dezvălui deznodământul. Vă las să îl descoperiți singuri. Vă pot spune doar că în romanul Înainte să te cunosc, veți descoperii o poveste impresionantă cu final imprevizibil. Pe tot parcursul acestuia am trecut prin toate emoțiile. Am realizat că trebuie să prețuiesc viața mai mult. Să profit de fiecare moment pentru a încerca lucruri noi.

Sunt atât de fericită că acum mă pot bucura,  cum o făceam altă dată de poveștile captivante, ascultându-le pe aplicația VOXA. E o bibliotecă digitală ideală pentru persoanele pasionate de citit.

Articol scris pentru proba 9 SuperBlog

S-ar putea să-ți placă și

3 comentarii

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: