Într-o dimineață în urmă cu o lună eram la calculator, ascultam muzică și navigam pe internet. Deodată aud telefonul sunând, când mă uit pe ecranul de afișase era bunica mea. M-a surprins apelul ei atât de devreme. Așa că am răspuns imediat, sperând că nu s-a întâmplat nimic grav. Cum mi-a auzit vocea, aceasta a început să se plângă că o tot doare măseaua care  i se cariase de ceva vreme.

Știind că îi promisesem că urma să o vizitez, m-a rugat să-i cumpăr niște calmante. Bunica mea locuiește singură în căsuța ei la curte într-un sat din Sibiu. În acea căsuța a trăit o viață întreagă. Acolo și-a crescut copiii și nepoții. Când eram mici cele mai frumoase vacanțe erau cele petrecute la țară, fiindcă aveam unde să alergăm în voie și ne cățăram în toți copacii. Eu  și verișorii mei eram răsfățați cu gemuri și plăcinte delicioase cu fructe.

Bătrânica cu toate că are 81 de ani,  e o femeie foarte sprintenă. Se ocupă de o gospodărie foarte mare,  având livezi de pomi fructiferi, o grădină în care găsești toate legumele și crește  animalele pe care le are un om de la țară. Din zorii zilei și până seara, nu stă locului nicio clipă. Mereu m-am întrebat de unde are atâta energie.

Ea face parte din acea categorie de oameni care locuiesc la țară și care nu au pus piciorul într-un cabinet medical.  Ce-i drept, niciodată nu a avut probleme de sănătate foarte grave. Până la vârsta pe care o are, doar o măsea i s-a cariat. În rest are o dantură impecabilă pentru care o invidiez.

După ce am încheiat conversația telefonică cu ea, m-am gândit că bunica mea nu poate să stea așa cu dureri și calmante o veșnicie. însă mă îngrijora  cum o voi convinge să meargă la dentist fiindcă îi cunoșteam teama de doctori. Aceasta era speriată mai ceva ca un copil când auzea de așa ceva.

În privința unui cabinet stomatologic în acel oraș, mi-am amintit că o verișoară și-a albit dantura la o clinică din Sibiu și de care a fost foarte mulțumită.  Mi-a spus că clinica se numește Total Dental și de peste 18 ani oferă servicii stomatologice. Le pune la dispoziția pacienților  tehnologia CEREC CAD/CAM reprezintă cea mai modernă și precisă metodă de restaurare / reconstrucție dentară la nivel mondial. Sistemul poate realiza într-o singură vizită la stomatolog: amprenta dentară digitală (fără mulaj); frezarea lucrării dentare necesare; finisarea lucrării. Medicul stomatolog iți poate cimenta lucrarea în cursul aceleiași zile.

CEREC CAD CAM depășește orice altă tehnologie existentă prin rapiditatea și acuratețea cu care contribuie la realizarea pieselor protetice (punți dentare, coroane, fațete, încrustații sau pivoți). Tehnologia CEREC CAD CAM și-a câștigat supranumele „One hour dentistry”, fiind considerată o noutate în domeniul stomatologiei.

Așadar, o recomandare mai bună ca a verișoarei mele nu puteam să găsesc. Acum speram s-o pot convinge pe bătrânica mea că nu are de ce să-i fie frică. În seara aceea am adormit cu gândul numai la asta. A doua zi, m-am  dus la ea și m-am speriat când am văzut-o cu o falca umflată din cauza acelei  măsele. Mi se părea o problema foarte gravă și trebuia rezolvată urgent. Nu puteam să plec și s-o las așa.

Bunicii mele am început să-i spun că i s-a umflat  falca  din cauza că a făcut abces și e  nevoie să meargă la un stomatolog. Ca s-o liniștesc i-am mai zis de clinica Total Dental care are cea mai modernă și performantă tehnologie. Medicii stomatologi profesioniști acestei clinici folosesc cele mai bune  metode pentru a se  ocupa de dantura pacienților. Prin urmare n-are de ce să se teamă pentru că nu i se întâmplă nimic rău. Cu foarte multe insistențe am reușit într-un final să o urc pe bunica în mașină și s-o duc la clinica Total Dental care primește și urgențe stomatologie Sibiu.

urgente stomatologie Sibiu

Când am ajuns la clinica Total Dental, bunica ezita să intre, însă am luat-o de braț și i-am spus că va fi bine. imediat a venit o doamnă doctor  foarte drăguță care i-a vorbit frumos și a chemat-o în cabinetul stomatologic. Acolo  stomatologul i-a curățat zona afectată și i-a prescris un tratament cu antibiotic pentru moment. Apoi bunicuța mea a ieșit din cabinet mult mai liniștită, ba chiar cu zâmbetul pe buze.

Doamna stomatolog i-a recomandat   să ia acel antibiotic până când abcesul se  retrage, iar apoi să revină la clinică pentru a-i plomba măseaua. Și aceasta i-a lăudat dantura bunicii mele,  ne-a mărturisit că puțini bătrâni au dinții atât de sănătoși.

După ce a terminat bunica mea tratamentul cu antibiotic, îmi făceam griji să nu-i  fie din nou teamă de doctori și că va renunța să se ducă să-și  trateze măseaua, însă m-a surprins când m-a sunat să-mi spună că s-a trezit   dimineață și a fost la clinica Total Dental, unde a intrat în cabinetul stomatologic al doamnei drăguțe și i-a plombat măseaua. Mi-a dezvăluit că stomatologul a lucrat foarte frumos și nu a durut-o deloc.

Bătrânica mea era  tare bucuroasă că a scăpat de acea durere care o tot chinuia. Acum poate să mănânce din nou orice fără griji. Mi-a mulțumit și mi-a spus că nu știe ce și-ar fi făcut fără mine. A recunosc că am reușit să o fac să nu-i mai fie atât de  teamă de doctori

Din această întâmplare, mi-am dat seama că în viață niciodată nu e prea târziu să-ți învingi anumite frici.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!