Conversații cu Dumnezeu scris de Neale Donald Walsch
Am terminat de citit primul volum din Conversații cu Dumnezeu scris de Neale Donald Walsch.  A fost prima carte pe care am citit-o din categoria Dezvoltare Spirituală și pot spune că cele 14 capitole ale volumului,  le-am citit cu plăcere.

Cu toate  că la început titlul cărții mi s-a părut cam S.F. însă pe parcurs mi-am dat seama că nu e chiar așa. Este un dialog neobișnuit dintre autor și Divinitate din  care m-a făcut să conștientizez multe lucruri.

Este o carte ușor de citit și răspunde multor întrebări care ne frământă . Mi s-a părut interesant că autorul  îl creionează pe Dumnezeu ca fiind cu  simțul umorului, iubitor și fără a judeca pe nimeni. Explicațiile sunt date într-un mod  logic.

 Este un dialog din care am înțeles că suntem responsabili pentru ceea ce ni se întâmplă în viață. Iar dacă dăm de greu asta nu înseamnă că ne-a pedepsit Divinitatea.  Ceea ce pentru mine este cât se poate de adevărat.

Dumnezeu ne-a creat cu liber arbitru, asta însemnând că noi ne creăm viața pe care o trăim.  Dezechilibru apare atunci când uităm să ne ascultăm sufletul, când nu punem pasiune în ceea ce facem. De multe ori facem lucruri ca și cum am fi somnambuli. 

În carte mi-a plăcut faptul că evidențiază puterea gândului a asupra ce ne dorim să atragem  sau a ce nu ne dorim să atragem  în viața noastră. Viața ne este dată ca să acumulăm experiențe și să evoluăm spiritual

Sinceră să fiu nu-mi  plac cărțile religioase, însă aceasta mi se pare diferită deoarece nu te separă de Divinitate.

Mi-a plăcut această carte pentru că m-a făcut să înțeleg că Dumnezeu e în fiecare dintre noii și în tot. Și că cel mai mult contează credința,  cum ne trăim viața și faptele noastre. Mai puțin contează  să batem cărările bisericii sau să facem ritualuri religioase crezând că așa vom avea viață veșnică.

Am realizat că pot să am relația mea cu Divinitate, că îmi poate răspunde prin diferite mijloace la întrebări. Iar mijloacele ar putea fi și chiar când vizionez un film, citind o carte sau printr-un prieten/ă. importante să fiu deschisă și să observ.

Cu alte cuvinte am simțit că mesajul acestui volum e  să gândim, să acționăm cât mai frumos și să ne bucurăm de viață.

 

Aștept cu interes părerea ta despre această carte, dar și alte recomandări de cărți asemănătoare. 🙂
Andreea
Urmărește-mă

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: