Adolescența este însoțită de multe schimbări, inclusiv la nivel corporal, iar una dintre acestea se referă la pilozitatea corporală. Multe dintre părțile corpului care erau netede și fine încep să fie ”invadate” de fire de păr. Nu te jena, este corpul tău și cu toții am trecut prin aceasta. O soluție pentru tine este să începi să te epilezi, dar să nu apelezi chiar la orice metodă, pentru că riști unele neplăceri de care chiar nu aveai nevoie. Și nu, epilatul nu este rezervat strict fetelor, și din ce în ce mai mulți băieți aleg la rândul lor să își îndepărteze părul nedorit de pe anumite porțiuni ale corpului.

Tu decizi când să ai prima ședință de epilat

Momentul în care alegi să mergi pentru prima dată la un salon pentru a scăpa de părul nedorit de pe corp rămâne la latitudinea ta. Sau poate că îți dorești să faci această operațiune acasă, pentru că nu te simți în largul tău să apelezi la altcineva. Indiferent ce alegi, nu ezita să ceri mai întâi sfatul unui adult, care să îți explice în ce constă și eventual să îți fie alături în această primă încercare.

Proceduri de epilare

Există mai multe proceduri prin care reușești să scapi de părul nedorit din anumite zone ale corpului, pe care ți le vom prezenta pe scurt. Rămâne ca tu să o alegi pe cea potrivită pentru tine, în funcție de pilozitate, dar și de gradul de sensibilitate al pielii tale, și cât de rezistent/ă ești la durere.

Epilat cu ceară caldă

De regulă, majoritatea preferă să apeleze la ceara epilat pentru îndepărtarea părului nedorit. Dar, și aici există două variante: cea cu ceară caldă, sau rece. În cazul epilării cu ceară caldă se recomandă ca procedura să fie realizată fie sub supravegherea unui adult sau direct la salon. Se folosesc fâșii de ceară caldă, la o temperatură rezonabilă, dar poate fi destul de greu prima dată. 

Epilat cu ceară rece

Este mult mai simplă, pentru că părul nedorit este eliminate cu ajutorul unor fâșii de ceară care la contactul cu pielea sunt mult mai maleabile. Sunt acele benzi epilat pe care le găsești ușor, la prețuri rezonabile. În comerț sunt numeroase astfel de produse, așa că nu este o problemă. În plus, unele dintre ele au un adaos de ingrediente hidratante, care reduc mult riscul unor iritații.

Epilat cu aparatul de ras   

Lipsită de durere, pare metoda ideală de epilat. Din păcate, rezultatul obținut nu este de durată și, în plus, firul de păr devine mult mai gros și rezistent. De fapt, nu avem parte de o smulgere din rădăcină a firului de păr ci o tăiere a lui. Așa că, nu este o metodă de care să te folosești de fiecare dată când vrei să scapi de părul nedorit.    

Epilat cu crema depilatoare

Există anumite crème, special concepute, astfel încât îndepărtează rapid părul nedorit. Este o metodă bună doar că la fel, nu excelează în ceea ce privește durata până când urmează să apară primele fire de păr. De asemenea, pentru a evita neplăcerile sau iritațiile, respectă întocmai instrucțiunile de utilizare a acesteia.

Epilat cu epilatorul

Există o mulțime de astfel de aparate în comerț, cu diferite funcții și viteze, iar tu îți poți achiziționa un astfel de epilator. Citește cu atenție toate informațiile despre ele și vezi care ți s-ar potrivi mai bine, și de asemenea, să știi că există riscul de a te confrunta cu fire de păr crescute sub piele.  

Epilat profesional

Pentru această metodă se recomandă strict apelarea la personalul de specialitate, pentru că se folosesc anumite fascicule de lumină, prin care se distruge rădăcina firului de păr. Rezultatele obținute durează mulți ani, dar este o metodă mult mai scumpă, și ai nevoie de mai multe ședințe pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Indiferent de metoda pe care o alegi pentru a scăpa de părul nedorit, fii foarte atent/ă la igiena pielii. Nu uita să folosești și o cremă hidrantă, iar cele mai bune sunt cele pe bază de aloe vera, ulei de argan, avocado, sau chiar miere de albine.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!