Uncategorized

Mătușa mea a avut parte de o experiență nouă lucrând ca îngrijitoare bătrâni Germania

În viață noastră inevitabil mai apar schimbări cărora fie că ne dorim sau nu, trebuie să le facem față.. Asta i s-a întâmplat și mătușii mele care de foarte tânără a muncit la  o fabrică de confecții. A lucrat în acel loc mai bine de 20 ani. În toți acei ani, și-a întâlnit alesul cu care s-a și căsătorit. Tineri și proaspăt căsătoriți, au  reușit să-și cumpere cum era în acele vremuri, în rate un apartament cu 2 camere.

Apoi au adus pe lume doi copii de care trebuiau să aibă grijă. Cu cât aceștia creșteau cu atât deveneau  mai mari grijire și cheltuielile. Copiii au trebuit să fie dați la grădiniță, apoi la școală  unde aveau nevoie de rechizite etc.  Când aceștia erau la liceu, mătușa mea avut parte de prima  lovitură pe care i-o dădea viața. Soțul ei a început să se simtă tot mai rău. Boala a ajuns într-un stadiu avansat, medicii n-au avut ce să mai facă și într-un final acesta a decedat.

Mătușa a rămas văduvă cu doi adolescenți cărora trebuia să le ofere cele necesare. Din păcate după un an,  și fabrica unde lucrase atâția ani a dat faliment. A trecut printr-o perioadă foarte dificilă pentru că habar n-avea să facă altceva și nu știa ce alt job putea să găsească.

La acea vreme auzisem că mama unei prietene se angajase în Germania, așa că i-am   sugerat mătușii mele să arunce o privire pe site-ul agenției care se ocupă cu locuri de muncă pentru îngrijitoare bătrâni Germania. Inițial  o cam cuprinsese teama din două motive:  primul era că nu mai plecase niciodată atât de departe, iar al doilea era că urma să aibă responsabilitatea să îngrijească un bătrân într-o țară străină. Totuși, s-a gândit să încerce pentru că avea nevoie să aducă un venit în casă pentru copii ei.

Aceasta accesând site-ul pe care i l-am recomandat,  a găsit mai multe informații despre agenție. Aceasta se numește Euro Personal Service. E o companie  Românească care s-a înființat în 2007 și angajează persoane care își doresc să îngrijească vârstnici în Germania. Euro Personal Service pune preț pe seriozitate oferind o angajare pe baza unui contract legal de îngrijire românească și au asigurări sociale și de sănătate, direct în Germania. Cu alte cuvinte aceștia garantează plata punctuală și regulată a salariilor lunare ale angajaților lor, chiar dacă clientul nu a plătit încă pentru prestațiile asistentului personal.

Mătușa mea i-a contactat și ca urmare Euro Personal Service i-a dat  posibilitatea de a învăța limba germană în faza de pregătire sau de a perfecționa limba germană existentă. Deci aceasta nu a avut nevoie de un curs de germană scump, autoorganizat.  Instruirea lingvistică a început în avans și a beneficiat de gratuitate ca viitoare angajată. Asta a însemnat că a putut continua educația în limba germană în timpul petrecut în Germania. În plus, mătușii mele i s-a dat acces la un grup privat german și profesor online. A putut să învețe împreună cu alți studenți care erau, de asemenea, la același nivel de limbă ca al ei. În acest fel, a ajuns la un nivel de limbă B2 prin intermediul academiei acestora online de aproximativ 2 ani, în funcție de diligența și angajamentul ei. Și toate acestea au fost gratuite pentru ea.

Cu mare greutate a luat decizia de a-și lăsa copiii singuri. Însă știa  că sunt niște adolescenți cuminți care aveau aspirații înalte, iar pentru asta era necesar să-i sprijine din punct de vedere financiar. Așa că mătușa a plecat să lucreze ca îngrijitoare bătrâni Germania. De atunci au trecut 7 ani. La început i-a fost greu, cum e și normal. Dar cu timpul s-a acomodat cu oamenii și traiul de acolo. A învățat limba germană la perfecție. Câțiva ani a avut grijă de o bătrânică de care s-a atașat, a iubit-o ca pe bunica ei.

Săptămâna trecută m-a sunat să-mi spună că bătrânica ei pe care o îngrijea nu mai e printre noi și că vrea să se întoarcă în țară. Și-a atins țelul de a-și susține copiii material până la punctul pe care și l-a dorit. În acest moment unul din ei a terminat facultatea de drept și urmează să intre în avocatură. Iar  celălalt deja lucrează ca contabil la o firmă renumită. Așa că nu mai are niciun motiv ca să se angajeze din nou. În plus e la vârsta la care ar trebui să iasă la pensie.

Mi-a mai dezvăluit că are planuri mari. Cât a lucrat ca îngrijitoare bătrâni Germania a primit salariu mult mai mare decât primise la acea fabrică unde muncise atâția ani. Prin urmare pe lângă ce le-a trimis copiilor săi pentru a se întreține în lipsa ei, a putut pune și bani deoparte.  A reușit să strângă destui bani pentru a le face o surpriză. Imediat cum va ajunge  acasă, m-a rugat să o ajut să găsească două garsoniere. Își dorește ca băieții ei să aibă propria intimitate.

Mătușa mea mi-a mărturisit că plecând să muncească atât de departe de casă a fost una dintre cele mai bune alegeri. A câștigat mult mai mulți bani lucrând în străinătate decât ar fi primit aici. De asemenea a avut ocazia să învețe o limbă nouă și să cunoască oameni noi. De singurul lucru de care îi pare rău e  că nu a stat lângă copiii ei, însă a meritat sacrificiul.

Ea va venii în România peste 2 zile și d-abia așteaptă să-și vadă băieții și să-i îmbrățișeze.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!