Table de scris

Magazinul online nebunici.ro ofera copiilor multe instrumente pentru a-i apropia de scriere. De fapt, cu stimulentele potrivite si activitatile vizate, copiii pot deja sa fie pregatiti sa scrie, inainte de clasa 0. De aceea iti recomandam table de scris de la acest magazin. Tablitele pot fi de mici dimensiuni, fiind posibila inclusiv deplasarea lor dintr-o incapere un alta. Daca locuiti la casa, puteti exersa scrisul sau desena impreuna cu cel mic chiar in curte, in aer liber. Exista numeroase metode de predare pe care orice parinte le poate pune in practica. Desigur, trebuie sa va implicati foarte mult daca doriti ca cel mic sa invete literele prin joaca, fara a fi stresat si, de asemenea, aceste notiuni sa i se intipareasca in memorie cat mai repede. Instrumentele de la nebunici.ro sunt perfecte pentru acest lucru. Orice pedagog va va spune ca impreuna cu cei mici trebui sa aflati literele alfabetului prin instrumente specifice, sa pregatiti abilitatile manuale fine ale mainilor cu diferite exercitii, sa urmariti semnele literelor asimilate cu diferite jocuri etc. Acestea sunt obiectivele oricarui parinte care isi dosreste o educatie sanatoasa pentru copilul sau. Sa descoperim pasii potriviti pentru a le propune copiilor inceperea procesului de invatare.

1.Pregatiti copilul pentru literele alfabetului

Pentru a invata sa scrie, trebuie sa respectati etapele pregatitoare pe care copilul trebuie sa le urmeze, in functie de timpii si ritmul sau. Exista 3 pasi importanti prin care trebuie sa treaca copilul: antrenati abilitatile motorii fine si coordonarea mainilor-ochi; aflati impreun literele alfabetului prin atingere; practicati desenarea semnelor literelor alfabetului. Acestia sunt trei pasi fundamentali, pe care copilul trebuie sa ii urmeze cu scopul de a dobandi baza potrivita pentru scriere.
De fapt, trebuie sa stim ca pentru copii multe activitati, considerate simple pentru noi, sunt in schimb foarte dificile. De aceea trebuie sa cunoasteti foarte bine diferitele instrumente de scris pentru a-i explica copilului si a-l ajuta in acest sens. Ar fi necesar sa aveti si o caligrafie frumoasa, astfel incat sa il invatati asa cum trebuie formele literelor. Fiecare dintre aceste activitati necesita momentul potrivit pentru a fi asimilata, un moment care variaza in functie de abilitatea de invatare personala a copilului.

2.Care este varsta ideala pentru a prezenta copilului literele alfabetului?

Copilul este interesat sa scrie chiar mai devreme de varsta de 3 ani, cu mult inainte de a incepe prima experienta la nivel de scoala. Acesta este motivul pentru care trebuie sa incerci sa il aduci mai aproape de scriere in jurul varstei de 3 ani. Copilul, datorita curiozitatii sale puternice si innascute, respecta toate gesturile adultilor si le imita. Numai in jurul varstei de 4 ani va intelege ca adultul nu scrie intr-un mod confuz, dar utilizeaza semne specifice si precise. In aceasta perioada va fi posibil sa inceapa sa invete incet si fara sa forteze asimilarea literelor alfabetului, prin stimulare si jocuri amuzante care ii trezesc curiozitatea si interesul. De aceea, o tabla de scris este ideala pentru a exersa. Nu aveti nevoie decat de o tabla de la nebunici.ro si creta sau markere speciale. Cei mici vor fi incantati sa “aseze” pe acea tabla de scris semnele invatate. Inainte de a incepe sa il invatati sa scrie, puteti sa antrenati copilul cu exercitii practice si distractive care dezvolta abilitati manuale. In acest fel, el va putea sa inteleaga si nu doar sa copieze ceea ce vede.

Unele exercitii pe care le poate face copilul sunt: sa traga linii, sa taie liniile simple, sa faca bucle si cercuri sau forme serpuitoare cu creta. Astfel mana va incepe sa se miste in mod natural. Toate aceste exercitii sunt folosite pentru a antrena cel mic in forta degetelor, pentru a stapani creionul sau stiloul cu miscari ferme si sigure ale mainii, concentrandu-se in coordonarea ochilor maini.

3.Invatati sa urmariti literele literelor alfabetului

Odata ce toate literele sunt bine asimilate, ele pot fi urmarite pe tabla.Tabla de scris este instrumentul creat special pentru acest scop. Prin aceasta activitate, copilul poate memora cu usurinta literele cu un gest grafic. Va fi un pas excelent, pentru ca apoi sa poata trasa literele pe o foaie alba cu un creion, stilou sau marker. Copilul va fi gata sa inceapa sa-si scrie primele cuvinte cand, odata cu timpii si ritmul sau, va invata: sa recunoasca bine literele alfabetului, va avea o buna dexteritate in manipularea creionului, va reprezenta grafic sunetul corespunzator fiecarei litere. Va fi foarte important sa corectati imediat copilul in manuirea corecta a cretei si apoi a creionului sau pixului. Daca acest obicei este asimilat gresit, va fi foarte dificil sa se corecteze in viitor.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!