Celor mici, li se mai cariază câte o măseluță sau dințișor. Cauzele pot fi consumul de dulciuri și sucuri carbogazoase pentru care aceștia sunt înnebuniți. De asemenea și lipsa igienei orale.  

Îmi amintesc că  părinții mei,  mereu îmi făceau observație să nu sparg bomboanele în dinți pentru că fac carii. Pe vremea copilăriei, aș fi mâncat numai ciocolate, acadele, gume de mestecat, prăjituri și aș fi băut numai sucuri. Cu alte cuvinte tot ce ținea de zaharuri   

Atunci când micuților li se cariază dinții și au dureri, părinții întâmpină dificultăți de a se prezenta cu aceștia la un cabinet. Deoarece la majoritatea copiilor le e foarte frică de stomatolog. Acel zgomot al frezei îi sperie atât de tare, încât încep să plângă, chiar să nu aibă stare pe scaun și să împiedice medicul să-și facă treaba.

Am o prietenă care are o fetiță de 5 ani. Acum o săptămână, ea părea foarte îngrijorată pentru că se afla într-o astfel de situație. Fetiței sale i se cariase un dințișor și avea dureri.  Cu toate că ea încă are dinți de lapte și peste puțină vreme îi va schimba dantura, problema trebuia rezolvată.

Aceasta știa prea bine că micuței, în general îi este frică de spitale și de doctori. Ultima dată, când a fost nevoie să-i facă niște analize,  să vadă cum stă cu sănătatea, copila a izbucnit în plâns imediat ce a intrat în clinică. Asistentele de-acolo, cu greu au reușit să-i recolteze sângele.

Văzându-mi prietena, atât de panicată, am întrebat-o dacă știe de clinica stomatologică ProliDent din Cluj. Ea mi-a răspuns că nu, atunci i-am spus că  e o clinică care de 20 ani are grijă de dantura clienților.

Cei mai buni stomatologi, le redă acestora un zâmbet sănătos. Unchiul meu a fost unul dintre pacienții acestei clinici, la care a apelat pentru implanturi dentare. Au trecut 4 ani, de când le are și e extrem de mulțumit.

Clinica stomatologică ProliDent, pe tot parcursul anilor a fost în continuă perfecționare,  aducând tehnologie de performanță și colaborând cu cei mai medici de specialitate. După aceste explicații, i-am spus prietenei mele că acolo au și cabinet de stomatologie pentru copii.

După cele auzite, aceasta mi-a mărturisit că are emoții și m-a rugat să o însoțesc. Am acceptat cu mare drag să mergem împreună cu fetița ei, pe care o ador. A doua zi, ne-am dus la   clinica stomatologică ProliDent.  De la intrare, am putut observa că strălucea de curățenie și totul era aranjat într-un stil modern.

În sala de așteptare, ne-am așezat pe o canapea confortabilă și elegantă. Ca să nu se sperie micuța, tot timpul am încercat să mă joc cu ea și să-i atrag atenția. Se  părea că am și reușit, pentru că a fost destul de liniștită și de veselă. La un moment dat ușa pe care scria cabinet de stomatologie pentru copii, s-a deschis și a ieșit medicul.

Acesta a întrebat-o pe mămică ce problemă are copilul și ne-a chemat  înăuntru. În cabinetul său era la fel de impecabil de curat. Am putut vedea aparatură de ultimă generație și un televizor mare. Stomatologul a fost foarte prietenos. El a început să vorbească cu fetița și să-i spună că există piticul dințișorilor care se luptă cu cariile. Prin urmare, a auzit că unul dintre dințișorii ei are carie și pe care piticul vrea să i-o facă  să dispară.

cabinet de stomatologie pentru copii

Copilul îl asculta cu mare interes și a acceptat să se așeze pe scaunul  stomatologic. Medicul a aprins televizorul și i-a pus desenele ei preferate.  Spre uimirea mamei sale aceasta a stat cuminte și atentă la desene până când i-a făcut stomatologul lucrarea. La  final, a anunțat-o că a terminat, fetița  i-a zâmbit și a dat mâna cu el.

Cele întâmplate, m-a făcut să realizez cât de importantă e comunicarea dintre medic și copil, dar nu numai. Un specialist trebuie să știe cum să interacționeze cu pacienții lui de toate vârstele, să știe cum să-i relaxeze și să le dea încredere că sunt pe mâini bune. Deoarece și oamenilor mari, le este teamă de doctori.

Micuții voștri au probleme cu dantura? Nu ezitați să-i duceți la cel mai bun cabinet stomatologic pentru copii. Aceștia vor ieși fericiți și cu un zâmbet sănătos.

Puteți face o programare la clinica stomatologică ProliDent la adresa:

Str. Memorandumului, nr. 8

Cluj-Napoca, Cluj, Romania

Orar Clinica

L-V: 8-19 | S: 9-13 | D: Inchis

Programări:

+40-264-542-446

+40 741 215 513

Aveți grijă de voi și de cei dragi!

S-ar putea să-ți placă și

1 comentariu

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!