Ce trebuie sa stii despre un elevator auto

Daca te pasioneaza mecanica si vrei sa iti deschizi un service auto, atunci da-mi voie sa iti recomand achizitionarea unui elevator 2 coloane, cel mai util echipament auto. Acest elevator este cel mai sigur aparat, care iti asigura un acces in siguranta sub masina, pentru a iti permite sa efectuezi verificarile si reparatiile in siguranta.

Chiar daca esti la inceput de drum si termenul inca nu iti este cunoscut, atunci randurile ce urmeaza au menirea sa faca putina lumina si sa faca publice cele mai utile informatii si caracteristici tehnice ale acestui aparat, tocmai pentru a aduce la cunostinta avantajele de care dispune elevatorul auto.

Primul avantaj este acela ca timpul de reparare al unei masini se diminueaza considerabil atunci cand este utilizat un elevator auto in procesul de reparare al masinii, acesta fiind un alt motiv pentru care este important sa existe un elevator auto printre instrumentele utilizate in procesul de reparare al autoturismului.

Care sunt elemententele principale ale unui elevator auto?

– Grup hidraulic care asigura forta necesară ridicării masinii, format din 2 cilindri hidraulici ce realizeaza presiunea de care are nevoie elevatorului asigurand stabilitate la urcare si coborare.

– O pompa speciala care actioneaza sistemul hidraulic.

– Un sistem de sincronizare ce face ca cele doua coloane sa actioneze la ridicarea masinii in mod concomitent fara a exista niciun fel de decalaj intre acestea.

Caracteristici tehnice ale elevatorului auto cu doua coloane:

– Capacitatea de ridicare de 4000 kg – pot fi ridicate orice fel de automobile, microbuze si camionete.

– Inaltimea maxima de ridicare este de 1900 mm. Sub automobil pot incapea nu doar mecanici dar si utilaje sau masini care ar putea fi necesare in operatiunea de depanare.

– Inaltimea minima de ridicare este de numai 98 mm – pot fi efectuate si lucrari ce presupun o finete deosebita.

– Inaltimea totala a elevatorului este de 2824 mm, latimea totală este de 3426 mm iar latimea intre coloane de 2806 mm e mai mult decat suficienta pentru orice tip de automobil.

– Timpul de ridicare este de numai 40 secunde iar timpul de coborare este de 60 secunde.

– Greutatea sistemului este de numai 620 kg.

Chiar daca pretul acestui elevator poate sa ajunga si la suma de 12.000 de lei, pot spune ca este o investitie pe termen lung, care merita.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d