Într-un articol anterior v-am spus că anul ce tocmai a trecut, am avut ocazia să particip online evident, la prima ediție a cursului  “Apropie-te de femeia din tine” .

Cum pierdeam vremea zilnic dând scroll pe facebook, la un moment dat îmi tot apărea distribuirea evenimentului cu data la care începea cursul. Mi-a apărut o zi, două, trei… Până într-o seară când mi-am zis dacă tot sunt plictisită de toate, hai să particip și eu la acest curs, poate îmi mai dă poftă de viață  și am dat click pe PARTICIP.

A fost primul meu curs din viață la care am plătit și nu cred că a fost întâmplător. În prima zi am avut o surpriză, cea care a organizat cursul “Aproprie-te de femeia din tine”,  terapeutul Loredana Plesea, ne-a cerut nouă participantelor, să facem un exercițiu. Nu vă spun despre ce e vorba, vă las să descoperiți singure.

“Ups, m-am întrebat, în ce m-am băgat Doamne ? Eu fiind persoană cu dizabilității,  cum aș putea să fac acel exercițiu ? Dar, dacă tot m-am înscris la curs, s-o fac, chiar dacă  le voi speria puțin pe celelalte participante cu problemele mele de sănătate..”

Pentru mine dificultatea de a vorbi a fost toată viața o problemă și un complex totodată. Din cauza acestei probleme, am devenit mai tăcută, foarte tăcută aș putea spune. Preferând să răspund cât mai scurt cu putință oricui care îmi adresa o întrebare. Mai ales când le răspundeam celor necunoscuții și care bieții de ei le dădeam impresia că sunt o retardată.

Această problemă m-a făcut să scriu pe telefon ce-mi doresc,  să cer atunci când mă duc singură să beau un frappe sau la cinema să văd un film. Am văzut reacții, cum ar fi să-și dea ochii peste cap, că îi fac să iasă de la ghișeu, ca să-mi citească mie pe telefon pentru ce venisem acolo.

Într-adevăr e cam ciudat să vezi astfel de reacții, dar acestea nu  m-au făcut să dau înapoi pentru că într-un trup care are dificultatea de a asculta mișcările date de creier, se ascunde un om ca și ei.

Să revin la cursul „Apropie-te de femeia din tine” , așa cum spuneam trebuia să fac acel exercițiu. L-am făcut,  mi-am învins teama de a-mi expune o parte din dizabilitate în fața unor necunoscute.

A doua surpriză  a fost că mai trebuia să fac niște exerciții împreună cu celelalte participante și la care aveam foarte mari emoții. Din cauza  acestor mari emoții, ori mă blocam ori mă grăbeam, vorbeam  repede și nu se înțelegea nimic.

Așa că m-am gândit că ce-ar fi să fac niște exerciții de vorbire înainte  de a conversa cu aceste colege. Făcând aceste exerciții am devenit mai relaxată și mai concentrată la cum vorbeam în timpul discuției cu acestea.

Până la sfârșitul cursului, colegele și organizatoarea au început să mă înțeleagă ceea ce spuneam. Așadar mi-am da seama că problema mea de pronunție de fapt a fost mai mult un complex  pe care l-am evitat până atunci să-l depășesc.

Acest curs mi-a dat mai multă încredere în mine, m-a învățat să-mi fac timp să redescopăr acea femeie pe care  o mai neglijasem uneori, să mă privesc și să mă apreciez. A fost un curs care m-a făcut să spun  ce simt,  să fac pace cu lucrurile din trecut care mi-au adus  suferință.

A fost ca o călătorie frumoasă care mi-a dat liniște  și în care am descoperit femei minunate. O călătorie în care mi-am dat seama că nu are nicio importanță dacă ești sănătos sau cu dizabilitate, fiecare ne confruntăm cam cu aceleași probleme și blocaje.

Și mai vreau să spun că terapeutul Loredana Plesea e o tipă super mișto. Zic  asta pentru nu am simțit acea distanță dintre terapeut  și clientă. Ci am simțit-o ca pe o prietenă, o prietenă care mă vede așa cum sunt cu adevărat, adică o femeie ca și ea.

De aceea cursul „Apropie-te de femeia din tine” pentru mine a fost o experiență remarcabilă pe anul trecut.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!