Viața nu e ușoară pentru niciun om. Fiecare dintre noi întâmpinăm probleme și depinde cum le facem față și cât de mult le lăsăm să ne afecteze. Însă unii oameni știu să le gestioneze, să se detașeze și să vadă luminița de la capătul tunelului. Să aibă încredere în propriile forțe și că totul va fi bine.

Alții în schimb rămân blocați într-o situație prin care au trecut. Au senzația că lumea lor s-a sfârșit acolo și nu mai văd nicio altă cale de a exista pe pământ.  Rămân ancorați în acea întâmplare, un eșec pe care îl consideră esențial. E ca și cum l-i se pun un zid în dreptul  ochilor și le e imposibil să privească dincolo de el.

Am văzut cum se manifestă depresia,  la prietena mea Lili. Ne-am împrietenit, acum mulți ani într-un parc. Stând amândouă pe aceiași bancă, i-a atras atenția cartea pe care o citeam, și pe care o citise și ea. A simțit să-mi spună opinia despre subiectul acesteia, așa am început să dezvoltăm și să discutăm mai multe.

La acea vreme,  era în ultimul an de facultate și încă locuia cu părinții. Avea visuri mari. Își dorea să devină cel mai bun avocat.  Până într-o seară, când a fost   invitată la o petrecere, unde a întâlnit un băiat. Conversațiile cu el, au devenit tot mai dese și părea că-l place foarte mult. De fapt se îndrăgostise de acesta.

Relația lor de prietenie s-a transformat într-una de iubire. L-a prezentat părințiilor ei și în scurt timp s-au căsătorit. Au avut o nuntă frumoasă,  la care toți  invitații îi admirau și le spuneau că sunt o pereche perfectă.

La câteva luni după acest eveniment, Lili a rămas însărcinată. A dat naștere unei fetițe superbe și care le-a adus multă bucurie. Aceasta, s-a transformat astfel într-o  femeie casnică. Ocupațiile ei, erau să facă curățenie prin casă, să gătească și să aibă grijă de fetiță.

Căsnicia lor, a luat sfârșit după doi ani. Soțul ei,  mărturisindu-i că are pe altcineva și că vrea să fie din nou un bărbat liber. Cu alte cuvinte, i-a cerut să divorțeze. Această veste, a fost un șoc pentru prietena mea.  Deși a simțit că el, devenise mai distant, a crezut că e ceva trecător.

După ce s-a produs despărțirea, Lili a început să se simtă rău. Nu mai reușea să aibă grijă  nici de fetița ei, astfel toate sarcinile le-au revenit bunicilor. Prietena mea, nu se mai putea scula diminețile din pat. Tot timpul se simțea obosită. La telefon răspundea foarte rar, chiar dacă o sunam de multe ori pe zi. Pofta de mâncare îi dispăruse și părea că nu-i mai păsa de nimic. A avut o tentativă de sinucidere. Depresia îi întunecase mintea.

În puținele momente, când o prindeam la telefon,  încercam să discut despre starea ei. însă susținea că e ceva trecător și  o să-și revină. Părinții ei, văzând că săptămânile treceau, iar ea continua să se izoleze, nu mai știau cum s-o ajute.

Atunci împreună cu niște prietene, ne-am gândit să o vizităm, deși știam  că nu-i arde să ne primească. Dar, ceva trebuia făcut. Când am ajuns la ea, stătea în pat fără vlagă. Ne-am așezat cu toate în jurul lu Lili și am început să vorbim.   

Au fost ore în șir de discuție și de muncă de convingere. Într-un final, i-am recomandat să se programeze la Centrul Medical Laura Cătană. Am sfătuit-o să o facă pentru ea și pentru fetița ei care are mare nevoie de mamă.

Spre bucuria noastră, Lili și-a dat seama că are nevoie de ajutorul unui specialist. Prin urmare, a acceptat să se interneze pentru o perioadă la acel centru. Acolo a beneficiat de tratament și psihoterapie oferit de medici cu vastă experiență în boli psihice.

Prietena mea, a ieșit din Centrul Medical Laura Cătană, mult mai bine. I-a revenit pofta de a trăii, și-a reluat atribuțiile mamă. Acum profesează avocatura, și o face cu multă  plăcere. Ba chiar are o nouă relație de iubire. E acea Lili pe care am întâlnit-o, în urmă cu câțiva ani, fericită și cu visuri mari.

  Doctorul Laura Catană cu experiență în boli mentale, și-a deschis acest Centrul Medical din dorința de a vindeca câți mai mulți oameni. A creat un ambient confortabil și cu cele mai bune condiții.

E un loc privat, unde pacienții sunt tratați de anxietate,  depresie, schizofrenie,  Alzheimer,  demență, atacuri de panică, fobie socială, alcoolism, dezintoxicare și etc. Aceștia fiind sub supravegherea specialiștilor, pe perioada stabilizării stărilor de sănătate.

Depresia e una dintre bolile care se tratează. Cea mai importantă e sănătatea noastră, atât fizică, cât și psihică. Nu e o rușine să cerem ajutorul unor specialiști. Mai jos găsiți datele de contact a centrului medical Laura Cătană:

Website: https://www.doctor-psi.ro/

Tel.: 0746-287-101

Orar:

Non stop

E-mail: office@doctor-psi.ro

Adresă: Str. Horea, Nr. 148A, Pianu de Jos 517536

Aveți grijă de sănătatea voastră!

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!