Insuficienta cardiaca

In Romania se estimeaza ca 40% din populatie sufera de hipertensiune arteriala. Hipertensiunea este considerata principalul factor care provoaca insuficienta cardiaca. Aceasta este o afectiune cronica care determina inima sa nu mai functioneze in parametrii normali.O diagnosticare timpurie si o schema de  tratament corecta pot imbunatati calitatea vietii pacientilor.

Hipertensiunea arteriala nu actioneaza doar printr-un efect direct asupra inimii, ci si prin cresterea riscului de infarct miocardic sau al unor tulburari de ritm cardiac. Alte cauze ce stau la baza insuficientei cardiace sunt: bolile valvulare, chimioterapia, infectiile virale, cauzele genetice sau consumul excesiv de alcool.

Boala „inimii obosite”

In cazul pacientilor care prezinta insuficienta cardiaca, inima poate fi numita „obosita”, intrucat se poate contracta mai slab in cazul unei insuficiente cardiace sistolice sau poate prezenta o alterare a umplerii – in cazul insuficientei cardiace diastolice. Specialistii definesc aceasta boala drept o afectiune structurala sau functionala a inimii ce conduce la incapacitatea cordului de a oxigena tesuturile.

Printre manifestarile insuficeientei cardiace se numara si aparitia unor dificultati in respiratie precum si in momentele in care pacientul este supus unor activitati ce implica un minim de efort

Specialistii Alma Clinic  ne prezinta  simptomele clasice cu privire la insuficienta cardiaca:

  • Respiratie scurta si efectuata cu efort (dispnee);
  • Cresterea in greutate (umflarea picioarelor, a abdomenului);
  • Oboseala sau incapacitate de efort;
  • Scaderea apetitului si reducerea fortei musculare;
  • Urinari frecvente;
  • Tuse (tuse uscata, sacaitoare).

Investigatii si diagnostic

Odata ce pacientul se prezinta la cabinetul de cardiologie din  Suceava, medicul specialist se va ocupa de diagnosticarea acestei afectiuni. Va fi necesar un examen clinic, EKG, analize de laborator cu caracter specific si ecografie cardiaca. In anumite cazuri, precum si in functie de complexitatea situatiei, medicul poate opta si pentru o radiografie pulmonara sau o evaluare globala a starii de sanatate, in vederea depistarii si altor patologii ce sunt asociate si care pot reprezenta cauze ale bolii sau ale agravarii acesteia.

Ecografia cardiaca este cea mai importanta  metoda non-invaziva de diagnosticare a insuficientei cardiace si a tipului acesteia (sistolic, diastolic). De asemenea, poate sa determine care este cauza bolii si sa ghideze tratamentul.

Bolnavul necesita monitorizarea periodica de catre medicul sau curant. Aceste intervale de timp pot varia, fiind mai mici sau mai mari, in functie de severitate si gradul de evolutie al bolii. De asemenea, orice schimbare legata de starea de sanatate va implica, in mod automat, si vizita la medicul cardiolog.

Ajutor de specialitate in cadrul Alma Clinic

Serviciile Alma Clinic vin in sprijinul tuturor pacientilor ce sufera de probleme cardiovasculare. Cabinetul de cardiologie din cadrul Alma Clinic este dotat cu o aparatura de ultima generatie destinata diagnosticarii si tratarii tuturor afectiunilor inimii si ale aparatului circulator. Printre acestea, se numara: Ecocardiograful Vivid S5 de la General Electric, Sistemele Holter ECG sau tip TA, ECG cu modul de test de efort de tip CARDIAX.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: