Nu Stau Acasă

Duminică 29 Septembrie n-am stat acasă pentru că nu am vrut să pierd ocazia de a participa la evenimentul care se numește chiar așa „Nu Stau Acasă 1” care e un concert incluziv, accesibil și adaptat persoanelor cu dizabilități. organizat de asociațiile Help Me Be A Rockstar și Supereroi printre noi. Concertul  s-a  susținut pe timpul zilei în clubul de noapte Expirat.

Pentru mine a fost o experiență nouă și foarte frumoasă. Am avut parte de transport dus-întors, iar asta mi-a dat posibilitatea  de  a fi prezentă la un eveniment fără să fie nevoit cineva să vină cu mine special ca să mă ajute. M-am simțit mai independentă.

Cu toate că aveam mici emoții, încă de la intrare în curte clubului am fost întâmpinată de un staff  extrem de simpatic și de  organizatoarea Ruxandra Mateescu (Supereroi printre noi),  care este o femeie adorabilă. Până a început concertul am fost într-o mică expediție prin jur.

În curtea era o mică  terasă unde oamenii puteau sta de vorbă. Cei care doreau să servească ceva de mâncare, exista un street food. Tot pe terasă au fost prezenți 4 terapeuți cu 4 căței și pe care 2 dintre cățeluși i-am mângâiat.  A fost prezent tocmai din Oradea și Remus  Ilisie care este artist plastic cu deficiențe de auz și care a bucurat participanții realizându-le minunate portrete.

Peste tot a fost accesibilizat pentru persoane cu dizabilități. În club au cântat  Lasagna & Rochenrol, DL Goe, Aida și Noi, El Negro și Ionuț Oniceag în vârstă de 21 de ani cu autism și care ne-a încântat cu  vocea și chitara,

Pe scenă împreună cu artiști, a fost Lavinia Chițu care a interpretat melodiile în limbajul semnelor românești pentru cei cu deficiențe de auz. In cadrul evenimentului nu s-au folosit efecte luminoase (blindere, stroboscoape sau reflectoare puternice), volumul muzicii a fost la un nivel prietenos.

Pe parcursul pauzei  de schimbarea trupelor care dura aproximativ 20 de minute, perfecte pentru a ieși pe terasă și socializa, a cunoaște lume nouă. M-am bucurat faptul că la acest eveniment,  am avut ocazia de cunoaște persoane cu care am  interacționat doar pe  rețele de socializare, dar și de a reîntâlnii  vechi amici pe care nu-i văzusem demult timp.

Mi-a plăcut foarte mult oamenii de acolo care toți aveau zâmbetul  pe buze, erau amabili și foarte sociabili, iar aici mă refer și la persoanele care n-aveau probleme de sănătate. Se observa că sunt acolo de drag, a fost o atmosferă  foarte relaxantă și prietenoasă. Niciun pic nu m-am simțit stingheră sau ceva de genul, pentru că oamenii nu m-au lăsat să m simt așa. M-am simțit efectiv ca între prieteni

Sper ca organizatori să continue tot așa pentru că România are nevoie de astfel de evenimente.

Eu una d-abia aștept „Nu Stau Acasă 2” !

 

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și

1 comentariu

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: