Piesă de teatru - Meșteșugul vieții            Piesa de teatru de Hanoch Levin și  se numește Meșteșugul vieții de gen: comedie-tragica pe tema vieții conjugare, în care joacă 3 actori, jucând rolurile de o pereche de căsătoriți  și un vecin.  După 30 ani de căsnicie,   au revelația profundă a nefericirii în doi. Piesa a început cu cei doi in paturi, ea sforăind, iar el neputând sa doarmă din cauza  ei.

Soțul începe un monolog în care își exprimă tristețea pentru viața irosită lângă soția lui, însă acest monolog era și hazliu în același timp. până când se enervează și își  aruncă din pat soția care sforăia de n-avea treabă, iar soția sa se trezește direct pe podea, aceasta faza m-a amuzant teribil de tare.

Piesa cu tentă comică  scoate în evidenta speranțe pierdute,   mânie, violenta, regrete, dificultăți de comunicare în cuplu. Care te făcea să nu știi dacă să plângi sau să râzi. Vecinul văzând ca e lumină la cei doi soți, îi vizitează  în miez de noapte  cu  pretextul să ceară un medicament, acest personaj este singur  și care tânjea să aibă pe cineva lângă el cu care chiar să se certe.

Ceea ce am văzut în această scenă de teatru, m-a făcut să conștientizez că un om nu e mulțumit cu ce are și cum e ironia vieții.  Ca spectator m-a fascinat pasiunea cu care acei actorii își juca rolul, transmitea fiecare stare ce aveau personajele.  Sper să mă mai  duc în curând și la alte piese de teatru. În comparație cu ce se dă pe la TV,  bârfe de prost gust și scandaluri, sincer aș alege să mă duc la teatru măcar acolo  văd ceva mult mai constructiv.

 

Salvează

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!