Evenimente

Piesă de teatru „Închide ochii  și ai să  vezi mai bine”

Pe 2 iulie am participat la premiera națională a spectacolului „Închide ochii  și ai să  vezi mai bine”. E o piesă de teatru de animație cu păpuși pentru copiii cu dizabilități by Oana Popa, pe care am avut onoarea s-o cunosc. 

Piesa de teatru  „Închide ochii  și ai să  vezi mai bine”. a avut loc  la Grădina Botanică din București, în aer liber într-o zonă de picnic. Povestea i-a dus pe copii în lumea  plantelor și  animalelor. Personajul principal fiind micuța sămânță  care nu știa cine este și se simte foarte singură. E cuprinsă de frici și de griji de ceea se poate întâmpla cu ea. Din acest motiv întreabă vietățile care îi ies în cale, cine este ea,  dar niciuna nu-i dă  un răspuns concret.

Micuța sămânță primește în schimb de la fiecare vietate câte o lecție. Ea află că tot ce pare frumos pe exterior, nu e la fel și pe interior. Descoperă că nu tot ce e urât, e de disprețuit. Micuței sămânță îi plăcea de fluturașul colorat care părea foarte  vesel, dar de fapt se simțea trist și obosit. Fiecare personaj pe care l-a întâlnit micuța sămânță a învățat-o ce înseamnă amintirea de cineva drag,   empatia, dragoste de aproape, grija, cunoașterea și speranța.

Închide ochii  și ai să  vezi mai bine” a fost un spectacol care mi-a plăcut fiindcă încurajează să privim ce ne înconjoară cu sufletul și nu cu ochii. De cele mai multe judecăm ceea ce vedem fără să ne gândim că aparențele înșală.  A fost o atmosferă foarte relaxantă și nu doar copiilor le-a  plăcut piesa de teatru de animație cu păpuși, ci și adulților care au urmărit cu mare interes.      

Lavinia Chițu a avut grijă ca persoanele cu probleme de auz să se bucure de spectacol, traducând piesa de teatru în limbajul mimico-gestual. De asemenea Andrei Cristea a interpretat narativ în câști pentru cei nevăzători.

Cu această ocazie, am avut plăcerea  să fac cunoștință cu oameni noi,  dar și să-i revăd  pe cei pe care i-am cunoscut  acum 2 ani in cadru evenimentului „Nu Stau Acasă 1” care a fost un concert inclusiv  în clubul Expirat, accesibilizat și adaptat pentru persoanele cu dizabilități . Organizat de către asociațiile Help Me Be A Rockstar și   Supereroi printre noi care fac o echipă minunată pentru a le face viața mai frumoasă persoanelor cu dizabilități din România.  

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!