Afine de cultură

Azi dis-de-dimineaţă prin somn îmi aud telefonul sunând, prima dată am crezut că mi s-a părut gândindu-mă că nu avea cine să mă caute din zori. Aşa că mi-am continuat somnul. Apoi nu ştiu după cât timp, că adormisem, îmi sună telefonul din nou. Iar de data asta am apucat să răspund înainte să închidă. Când am răspuns, aud o voce de bătrânică şi cine putea să fie decât bunica mea.

Sinceră să fiu m-am speriat la început, credeam că s-a întâmplat. Însă  bunica mea m-a liniștit, spunându-mi nu se întâmplase nimic şi că e bine. Doar că îi era dor de mine şi a dorit să-mi audă vocea. Eu cu bunica mea dintotdeauna m-am înţeles extraordinar de bine. Când am fost mică eram un copil neastâmpărat şi oricâte năzbâtii făceam niciodată nu mă certa. În fiecare noapte bunica mă adormea citindu-mi câte un basm. Era o femei blândă şi adoram să-mi petrece vacanţele la bunica.

Azi am vorbit mai mult de o oră la telefon cu bunica şi am depănat amintiri din copilăria mea. La un moment dat bunica mea mi-a spus că s-a gândit dacă tot are un teren agricol îşi doreşte să  facă cultura de afine. Ea e şi o femeie energică, nu poate sta locului nicio clipă. Prin urmare, i-am promis bunicii mele că o voi ajuta să cultive afine.

Ştiam de la o amică de firma Pepiniera Olunden care se ocupă cu afine de cultură,  este cea mai mare pepiniera producătoare de arbuști de afin cu tufa înaltă (Vaccinium Corymbosum) din Sud- Estul Europei, obținuți prin tehnologia de înmulțire “in vitro”. Prietena mea mi-a spus că pepiniera lor produce material săditor şi pentru merișor (Vaccinium macrocarpon), planta înrudită cu afinul, fiind denumit si afin roșu.

După ce am terminat convorbirea cu bunica, am şi sunat la această firmă să  dau comandă de mai multe soiuri de afine. Bunica mea va fi foarte fericită când va afla că o să planteze atât de multe soiuri de afine.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!