Având în vedere că tușul din cartușele de imprimanta se consuma destul de rapid atunci când tipărim multe coli sau se usucă în cazul în care folosim prea rar imprimanta, trebuie să găsim cea mai eficienta metoda de exploatare a acestora, astfel încât să le folosim cât mai mult timp, mai ales că prețul acestor consumabile este destul de ridicat.
Trebuie să știți că dacă nu folosiți o perioadă îndelungată imprimanta, se va usca tușul de pe capetele de printară și nu faceți deloc economie, ci mai degrabă ieșiți în pierdere. Din acest motiv este necesar ca măcar o data la 10 zile să tipăriți un document color și unul alb negru. Tot pentru a evita uscarea tușului pe capetele cartușelor, (în cazul în care nu folosiți o perioada lunga imprimanta), puteți să le curățați cu puțin alcool , iar după evaporarea acestuia să aplicați o banda de scotch, care nu va permite intrarea aerului și uscarea tușului.
De câte ori porniți imprimanta, aceasta își va calibra și pregăti cartușele și o anumita cantitate de tuș este împinsă către capătul cartușelor. Dacă porniți și o opriți de mai multe ori pe zi imprimanta și nu tipăriți imediat, de fiecare data, veți irosi o cantitate de tuș. De aceea este bine să porniți imprimanta doar o data pe zi și să o lăsați în stand-by dacă știți că urmează să o folosiți și mai târziu, pe parcursul zilei. În plus, riscați să se formeze o pelicula mai groasă de tuș pe capetele cartușului, ce se poate întări, și care va împiedică să folosiți imprimanta în mod corespunzător.
Dacă totuși constatați că nu puteți printa, chiar dacă știți că aveți cartușe aproape noi, înseamnă că s-a format o pelicula dura de tuș întărit pe capetele cartușului, care nu permite să mai iasă tuș din cartuș și nici că tipăriți. Trebuie să scoateți cartușele din lăcașurile lor și să le curățați, cu mare grija capetele. Nu folosiți vata, căci lasă scame și nici un material aspru, căci se poate zgâria suprafața delicata. Cel mai bine este să folosiți un șervețel de hârtie sau o bucățică de pânză îmbibată în alcool. După ce ați îndepărtat urmele vizibile de tuș, încercați să scuturați energic cartușele. Aplicați putina hârtie de șervețel pentru a vedea dacă aceasta se îmbiba cu tuș. Dacă se observa urme de tuș pe șervețel, înseamnă că operațiunea a avut succes.
- Top 3 motive pentru care cutiile de pizza sunt extrem de importante pentru o pizzerie sau rotiserie - septembrie 25, 2024
- Seduction Studio: Oportunități unice în videochatul din Bacău - august 13, 2024
- Ciocolata caldă Luado e ca un pansament pentru suflet - mai 8, 2023