In primii ani de viata, bebelusii sunt extremi de sensibili la stimulii din mediul extern. Fiind foarte curiosi, riscul ca ei sa se expuna pericolelor este foarte ridicat.
Ca mamica, responsabilitatea ta numarul 1 este sa fii tot timpul in alerta. Copilul nu are voie sa umble la prize, sa se murdareasca pe maini, sa inghita obiecte si asa mai departe. Daca nu il supraveghezi in fiecare moment al zilei, cel mic se poate rani sau poate contracta agenti patogeni extrem de toxici.
Iata cum iti poti proteja copilul de toate pericolele ce il inconjoara:
- Atunci cand il scoti la plimbare, nu il lasa sa puna mana pe jos si sa atinga obiecte murdare si infestate. Cat inca este mic, e indicat sa-l plimbi in carucior. Sfatul nostru este sa optezi pentru unul modern, cu numeroase spatii de depozitare, pentru a-ti putea transporta copilasul in siguranta. Un asemenea model poti gasi aici https://www.babyneeds.ro/carucioare-copii/filtre/tip-carucior/carucioare-3-in-1/.Aceste carucioare sunt extrem de practice, avand incorporate un landou si un cosulet auto pentru bebelusi. Daca vrei sa-l dai jos din carut si sa-l lasi sa se joace in parc, ai mare grija! Pentru ca sunt foarte curiosi, copiii au tendinta de a pune mana pe absolut tot ce vad. Va trebui sa fii foarte vigilenta, pentru ca strazile din Capitala sunt pline de murdarie si gunoaie. Ar fi cazul ca Primaria sa faca ceva in privinta asta si sa monteze mai multe cosuri de gunoaie pe strazi, cum ar fi acest cos de gunoi stradal de la Arli, insa pana atunci trebuie sa ne conformam.
- Daca detii un animal de companie, nu il lasa pe cel mic sa petreaca prea mult timp prin preajma lui fara supravegherea ta directa, mai ales daca este vorba despre caini sau pisici. Este dificil sa cresti copii si animale sub acelasi acoperis, tocmai pentru ca amandoi au nevoie de ingrijire atenta, iar pentru a nu iti pune copilul in pericol, este extrem de important ca animalul sa fie castrat sau sterilizat, in functie de caz. Dupa ce suporta aceasta operatie, despre care poti afla mai multe pe http://www.cherryvet.ro/castrare-si-sterilizare-pisici/, patrupezii sunt mai putini agresivi, devin mai afectuosi fata de proprietar, mai relaxati si mai ascultatori. In plus, riscul ca animalul sa dezvolte boli grave este mai scazut, instinctul salbatic dispare, iar speranta de viata creste. Daca cel mic indrageste animalul si vrea sa se joace cu el, ai grija sa nu inhaleze par sau sa contracteze microbi. De aceea, este bine sa duci animalele la clinica veterinara pentru deparazitare interna si externa inainte de a-i permite celui mic sa interactioneze cu ele.
- Ofera-i copilului o alimentatie bogata in vitamine. S-a demonstrat ca acei copii care nu consuma fructe si legume se imbolnavesc mult mai frecvent decat aceia care au o alimentatie sanatoasa. Consumul excesiv de fast food si alte preparate culinare nocive organismului pot declansa boli precum alergii, astm si infectii la urechi, care in timp, pot duce la aparitia unor afectiuni mult mai grave, cum ar fi lupus, artrita reumatoida sau colita ulceroasa, boli autoimune extrem de grave. Ceea ce ii dai copilului tau sa manance in primii ani de viata va avea un impact urias asupra dezvoltarii sale ulterioare. Asa ca asigura-te ca nu-ti inveti copilul sa manance fast food si mancaruri bogate in ulei, ci traseaza-i o directie buna in ceea ce priveste stilul sau alimentar.
- Fereste-ti copilul de raceala asa cum poti mai bine, pentru ca aceasta este cea mai frecventa boala aparuta in randul pruncilor. Copiii nu au inca sistemul imunitar bine dezvoltat, motiv pentru care ei pot raci destul de usor. Asigura-te ca nu il expui pe cel mic temperaturilor scazute fara a fi bine imbracat, insa nu il infofoli! Daca transpira si i se face cald, in contact cu aerul rece de afara, corpul lui nu va reactiona bine. Asa ca, imbraca-l intotdeauna moderat, in conformitate cu vremea de afara si nu exagera! Invata-l sa se spele pe maini dupa ce se joaca si inainte sa manance, pentru a nu face hepatita. Ai grija sa faca miscare multa si incearca sa-i limitezi accesul la tehnologie, cel putin in primii ani de viata. Aceste masuri, impreuna cu o alimentatie sanatoasa, reprezinta stalpi de rezistenta impotriva microbilor si a racelii. Copilul tau are nevoie de un sistem imunitar puternic pentru a fi protejat de boli, iar pe acesta i-l consolidezi inca din primii ani de viata.
Este bine sa iti iei toate masurile de siguranta pentru a-ti feri copilul de boli si pericole, insa nu exagera! Mamele mult prea protective, care ingradesc libertatea copiilor, fac mai mult rau decat bine.
Asa ca fii vigilenta, dar nu il sufoca pe cel mic cu atentie, ci lasa-l sa respire si permite-i sa se dezvolte in propriul ritm.
- Top 3 motive pentru care cutiile de pizza sunt extrem de importante pentru o pizzerie sau rotiserie - septembrie 25, 2024
- Seduction Studio: Oportunități unice în videochatul din Bacău - august 13, 2024
- Ciocolata caldă Luado e ca un pansament pentru suflet - mai 8, 2023