Shell a adus in atentia cumparatorilor uleiurile cu amprenta neutra de carbon, dar totodata a trezit si interesul conducatorilor auto spre o astfel de tehnologie. Iti explicam in cele ce urmeaza ce implica de fapt reducerea amprentei de carbon asupra mediului. In cazul in care vrei sa cumperi un ulei cu amprenta neutra de carbon, iti recomandam ulei de motor Shell Helix cu amprenta neutra de carbon.

Ce spun studiile despre amprenta de carbon si reducerea acesteia

Criza climatica este cea mai presanta problema cu care se confrunta azi omenirea; temperaturile globale au crescut cu 1C din perioada preindustriala si conform politicilor actuale, se asteapta sa creasca cu 3,1-3,7C pana la sfarsitul secolului. Problema consta in faptul ca emisiile de carbon raman in atmosfera timp de 100 de ani si pana la 80% din acestea se dizolva in ocean intr-o perioada de 20 – 200 de ani . Criza nu are doar impact asupra mediului, ci si asupra economiei. Dovezile arata ca reducerea emisiilor de carbon va aduce beneficii economiei, dar guvernele vor intreprinde actiunile decisive necesare?

Cum afecteaza gazele cu efect de sera economia?

Un studiu din  2017 a constatat ca in China, 1,23 milioane de decese legate de poluarea aerului in 2010 au reprezentat pana la 13,2% din PIB-ul tarii. In acelasi an, poluarea aerului a provocat peste 23 000 de decese in Marea Britanie, reprezentand pana la 7,1% din PIB. Un alt raport preconizeaza ca decesele premature anuale cauzate de poluarea aerului in aer liber vor creste pana la 9 milioane de persoane in 2060 de la 3 milioane in 2010, precum si o crestere a internarilor anuale la spital la nivel mondial: 11 milioane de persoane in 2060 de la 3,6 milioane de persoane in 2010. Reducerea emisiilor de carbon ar reduce numarul deceselor legate de poluarea aerului si ar contribui la reducerea presiunii asupra sistemelor de sanatate.

Pentru a realiza o crestere economica, prioritizand totusi reducerea emisiilor de carbon, este necesara o decuplare intre cele doua. Exista o varietate de moduri in care se poate face acest lucru; un exemplu notabil este impozitul pe emisiile de carbon.

Taxele pe carbon sunt vazute ca o modalitate de reducere a emisiilor, in timp ce eficientizeaza economia si sunt sustinute ca un mijloc de a imbunatati functionarea economiei, de a reduce dependenta de combustibilii fosili straini (pentru tarile importatoare), de a reduce poluarea si de a reduce cheltuielile publice.

 In ultimii 20 de ani, Suedia a dovedit acest lucru prin impozitul pe carbon; anuntat in 1991, pretul carbonului a crescut constant de la 29 EUR la 125 EUR in 2014. La nivel global, Suedia are cel mai inalt nivel de impozitare a carbonului din lume si a reusit sa realizeze decuplarea. Veniturile din aceasta taxa sunt utilizate oriunde tara are nevoie de ele.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!