Pentru un vehicul nou, sistemele de asistență sunt esențiale, având în vedere preocuparea pentru siguranță și confort. Noile Mercedes GLE oferă diferite facilități și sisteme care ajută la optimizarea experienței de condus.

La Auto Schunn, partener autorizat Mercedes Benz, ai ocazia să afli mai multe de la specialiști despre aceste sisteme de asistență. Personalul calificat din reprezentanțele din Timișoara, Sibiu, Suceava, Arad, Deva, sunt la dispoziția celor care doresc să cunoască detalii despre dotările noilor modele GLE Coupé sau Mercedes GLA.

Avantajele sistemelor de asistență Mercedes-Benz Intelligent Drive

Modelul GLE Coupé este creat pentru a oferi confort și pentru a alunga stresul călătoriilor lungi, oboseala conducerii pe timp de noapte sau  probleme puse de drumurile spre destinații necunoscute. Mercedes Benz Intelligent Drive înseamnă o serie de avantaje pentru cei care aleg modelul GLE : fiabilitate, asistență dedicată pentru diferite situații, sprijin pentru o călătorie mai simplă și comodă. Relaxarea și starea de bine însoțesc fiecare experiență de șofat, alături de sistemele de asistență create de specialiștii Mercedes.

Iată câteva din cele mai importante sisteme de asistență dedicate utilizatorilor noilor modele GLE sau GLA.
DISTRONIC – asistența activă pentru păstrarea distanței între autovehicule

La bordul noului GLE Coupé, vei beneficia de  asistența activă DISTRONIC, utilă pentru păstrarea distanței între autovehicule. Folosit  în traficul urban normal sau discontinuu, care presupune opriri frecvente, acest sistem de asistență adaptează viteza la mersul în coloană, în mai multe trepte.

Pachetul Plus de asistență la rulare

Pachetul special de asistență la rulare oferă confortul deosebit al unei conduceri aproape autonome. Fiecare drum este mai facil de parcurs, cu ajutorul acestui sistem de la bordul noului GLE. În completarea pachetului de asistență la rulare, există asistența pentru deplasare în ambuteiaje, de mare folos pe autostrăzi aglomerate.

Asistența pentru unghiul mort

Acest sistem de asistență ajută la o viziune mai largă, mai ales în zonele greu accesibile. O avertizare sonoră sau vizuală previne coliziunile în trafic și ajută la evitarea accidentelor. Un astfel de sistem este ideal pentru momentele în care ai nevoie de vigilență și precizie în executarea unor manevre.

Asistența pentru semne de circulație

Combinația inteligentă care îmbină imaginile primite de la camera video cu indicațiile hărții de navigație ajută șoferul să identifice mai ușor indicațiile semnelor de circulație din traseele necunoscute. Restricțiile, limitările de viteză sau anumite incidente de trafic sunt semnalizate din timp, pentru a oferi o reacție promptă a conducătorului auto.

Asistența activă la frânare

O asistență tehnică la frânare este utilă pentru evitarea accidentelor, datorită avertizărilor de distanță și coliziune. Amplificarea automata a frânării în funcție de situație este un alt pas spre autonomie, fiind un sistem de asistență performant și sigur.

Sistemul PRE-SAFE®

În momentele dinaintea unui accident periculos, Sistemul Pre Safe acționează decisive. Sunetul emis în difuzoare va declanșa mecanismul de protecție pentru a reacționa corect în eventualitatea unui accident iminent.

Asistent adaptiv pentru faza lungă

Un astfel de sistem este simplu de activat, pentru a detecta autovehiculele care circulă din sens opus, reglând  farurile cu faza lungă. Pericolele potențiale sunt înlăturate și comutarea înapoi se efectuează automat. O iluminare adaptivă este foarte utilă pe parcursul călătoriilor lungi pe timp de noapte.

Faruri multibeam LED

Pentru o vizibilitate mai bună, farurile multibeam se adaptează situației din trafic iar LED-urile sunt controlabile individual. Sistemul de iluminare este construit pentru a proteja toți participanții la trafic, iar faza lungă Ultra Range mărește raza de acțiune a fasciculului luminos cu 150 m.

Asistența la parcare PARKTRONIC:

Sistemul de asistență la parcare este dotat cu avertizare optică și acustică, care anunță obstacolele și evită cu succes coliziunile. Manevrele de parcare și virajele complicate devin mai simplu de executat cu o asistență tehnică de excepție.

Pachet AIRMATIC

Acest pachet  conține un sistem adaptiv de amortizare și o suspensie pneumatică adaptată celor mai exigente cerințe. În acest mod, trenul de rulare este conceput modern și ingenios, adaptat la condițiile de rulare, la viteză și încărcătură. Stabilitatea vehiculului este asigurată iar confortul demonstrează că deplasarea rămâne la fel de performantă, indiferent de calitatea drumurilor.

Asistență la manevrarea remorcii

Manevrele complicate de tractare a remorcii sunt acum de domeniul trecutului. Noul GLE are sistem de asistență pentru manevrarea remorcii. Fiecare deplasare cu remorca este efectuată în siguranță, relaxat, chiar și în cele mai complicate situații din trafic.

Pachet parcare cu cameră video de 360°

Camera video cu 360 de grade unghi vizual este excelentă pentru manevrele de parcare sau de intrare / ieșire din spații înguste. Fiecare mișcare este facilitate de vizibilitatea panoramică sporită de existența camerei video. Senzorii cu ultrasunete sunt plasați pe barele de protecție față/ spate, pentru o acționare precisă. Mașina poate folosi și singură sistemul de asistență la parcare, poate identifica locurile libere din proximitate și realizează manevrele în deplină siguranță.

Toate aceste sisteme de asistență sunt concepute pentru a ușura condusul la bordul noului GLE. Detaliile tehnice inovative, adaptabilitatea și performanțele sporite oferă șoferilor un grad înalt de siguranță la volan, de confort și încredere în fiabilitatea acestor sisteme create de Mercedes.

 

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: