Dragii mei, azi as vrea sa va vorbesc despre ingrijirea dentara, de cat de important este sa avem grija de dantura noastra, de cat de important este sa stim sa ne periem dintii corect dupa fiecare masa, dar si de controlul stomatologic pe care este indicat sa il efectuam periodic.

Inca de mici copii este bine sa avem o educatie din acest punct de vedere, in primii ani de viata acesta educatie este coordonata de catre parinti, care ne vor ajuta sa ne spalam corect pe dinti.

Tododata parintii trebuie sa explice copiilor cat de important este sa ne spalam pe dinti, sa explice ca sanatatea dentara este unul dintre cele mai importante lucruri cand vine vorba despre sanatate.

Mai tarziu, stafeta este preluata  mai departe in scoala de catre dascali, in clasele primare, unde acestia au diferite activitati cu cei mici, activitati ce au rol de modelare, de formare corecta dar, si activitati ce vor dezvolata cunostintele celor mici ajuntandu-i mai departe in viata.

La scoala cei mici sunt invitati la un cabinet de stomatologie, , unde un medic stomatolog le explica inca o data despre sanatatea dentara.

Pentru unii poate fi prima data cand merg la dentist, pentru altii poate ca nu, depinde daca au avut nevoie sa mearga mai devreme.

Este extrem de importanta vizita intr-un cabinet de stomatologie, deoarece cei mici luand contact inca din frageda copilarie cu un medic stomatolog, pe parcurs va deveni obisnuita si nu va mai exista sentimentul de teama.

Ingrijirea orala incepe acasa!!!

Teama de dentist este cel mai mare inamic in ingrijirea dentara, si cred ca acesta este singurul motiv pentru care vizita la stomatolog intotdeauna a fost amanata.

In prezent sunt tot mai multe campanii de informare din acest punct de vedere, mai ales in scoli, in clasele primare, ceea ce este perfect.

Dantura trebuie ingrijita!!!

Un detartaj este recomandat cel putin o data pe an, iar vizita la medicul stomatolog, la fel ar trebui sa se faca regulat daca vrem sa avem grija de sanatatea noastra!

In plus daca sunt anumite lucruri de corectat la dinti, ideal este sa apelam din timp, sa alegem un aparat dentar care sa poata corecta frumos dantura!!

Nu va temeti de aceste controle, si megeti la dentist din timp pentru avea un zambet de invidiat!!!

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!