În vara asta în sfârșit am avut timp liber să mă duc cu prietena mea în vizită la bunica ei. Ea trăiește într-un sat din Brăila, unde Sandra și-a  petrecut majoritatea vacanțelor din copilăria ei. Îi plăcea tare mult acolo, pentru că avea unde să alerge și să-și consume energia. În plus, mai veneau și verișoarele ei care erau de aceiași vârstă cu care se Juca.

Sandra mi-a spus că a făcut multe nebunii   împreună cu verișoarele sale. Nu exista copac pe care să nu se cațăre și zburdau de ziua și până noapte. E un lac în sat și aceste năzdrăvane,  cum prindeau un moment de neatenție  din  partea bunicuței,  fugeau să se bălăcească. Aceste fete   erau mai ceva decât băieți, i-a  dat multe palpitații dragei lor bunici.  Mi-a mai povestit că aceasta a fost o femeie blândă care le făcea toate poftele. Le trata ca pe niște prințese, le pieptăna în fiecare seară  și le gătea numai bunătăți.   

Prietena mea mă invitase de multă vreme să-i cunosc  bunica, însă mereu a intervenit ceva și nu ne-am putut duce. Săptămâna trecută am reușit să mergem în vizită și am avut plăcerea să-i cunosc bătrânica. Când ne-a întâmpinat de la poartă, am putut vedea un chip blând și o privirea vioaie. Ne-a îmbrățișat cu mult drag,  apoi ne-a  chemat în casă, unde mirosea a sarmale și plăcintă de dovleac. Ne aștepta cu o masă plină de mâncăruri delicioase și multe fructe.

Bunica Sandrei a rămas văduvă de câțiva ani și se ocupă singură de o gospodărie foarte mare . Cu toate că  are 79 de ani, e o femeie foarte energică și se descurcă de minune. Aceasta are o grădină imensă cu flori, pomi fructifer și legume. Animale nu mai spun, are o mulțime. În timp ce mi le arăta, mă întrebam cum poate face față o bătrânică ca ea la toate astea.

Cât am stat acolo, în fiecare dimineață am mâncat o delicioasă miere provenită de unde credeți ? Din stupii bunicii. Da, bătrânica are și stupi de care are mare grijă de albinele ei. Înainte să ne ducem la ea, a rugat-o pe Sandra să-i cumpere tratamente pentru acestea, ca să fie sănătoase și să producă cea mai bună miere.

Prin urmare prietena mea a accesat site-ul apis-blaj.ro. Acesta e un magazin în care se găsește  foarte multe echipamente, utilaje  și tratamente pentru a contribui la o dezvoltare sănătoasă a stupilor de albine. Iar din categoria cu tratamente Sandra a cumpărat Acid Formic pentru albinele bunicii sale.

tratamente

Tratamentul  Varrozza cu Acidul formic este singurul  care se folosește ca să distrugă parazitul varoa în celulele cu puiet. Albinele se pot trata cu acesta, atât primăvara, cât și toamna.

Acidul Formic  atacă direct paraziții care sunt puțin rezistenți la mediul agresiv creat prin vaporizarea acestuia. Volatilitatea mare a acidului formic precum și comportamentul agresiv asupra metalelor constituie factori de risc care trebuie cunoscuți de apicultor. Tratamentele cu acid formic pot duce la o relativă corodare în timp a componentelor metalice ale stupului și mai ales a pavilionului.

Pe lângă acest tratament, prietena mea le-a mai cumpărat albinelor acest complex cu vitamine și minerale.

Cu ocazia asta am aflat lucruri noi, habar n-aveam că și ele au nevoie de vitamina și minerale. Complexul acesta le imunizează, ajutându-le de asemenea la creșterea producției de miere și eficiența  puietului.

Ce mai  pot spune, e că am petrecut o săptămână magică la bunica Sandrei. Am uitat pur și simplu de toate problemele și stresul de la oraș. Aerul curat de țară și o bătrânică scumpă care ne-a să râdem cu fel de fel de povești foarte nostime, ne-a încărcat bateriile pentru a ne întoarce viața cotidiană cu forțe proaspete. Când a  trebuit să plecăm,  i-am văzut tristețea în privire, însă sper să mai reușim să-i mai facem  o vizită anul acesta.

În caz că sunteți pasionații pentru albine și stupi, magazinul Apis Blaj vă poate ajuta să găsiți cele mai bune echipamente, utilaje și tratamente pentru acestea. Prin urmare nu ezitați să contactați echipa acestuia la detaliile de mai jos :

Adresă:

Blaj, jud Alba, str. Gh Baritiu, nr 32

(zona industriala, fosta Fabrica Bergenbier)

Telefon:

+40-745-582-990 / +40-0758-083-784

E-mail:

apis.blaj@gmail.com

E-mail comenzi:

comenzi@apis-blaj.ro

E-mail facturi:

facturari@apis-blaj.ro

Spor la shopping pentru albinuțele voastre !

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!