De mai bine de 2 ani, oja semipermanentă reprezintă soluția ideală atunci când vine vorba despre manichiură. Acest lucru se datorează atât aspectului pe care acest tip de ojă îl oferă unghiilor precum și pentru faptul că această ojă rezistă o perioadă lungă de timp, indiferent de activitățile casnice pe care le intreprinzi.
Pentru că este un tip de ojă ceva mai complex, ai două posibilități la care poți apela atunci când dorești să îți faci manichiura cu acest tip de ojă. Prima variantă presupune efectuarea acestei operațiuni la un salon de înfrumusețare, în timp ce a doua variantă presupune achiziționarea unui kit oja semipermanenta, kit care îți va permite efectuarea acestei operațiuni. În cazul în care nu ești fana saloanelor de înfrumusețare, motiv pentru care optezi pentru a doua variantă, în cele ce urmează o să prezint pe scurt care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru ați putea aplica acasă oja semipermanentă.
Îndepărtarea cuticulelor precum și nivelarea suprafeței unghiei reprezintă prima operațiune care trebuie efectuată. După terminarea acestei operațiuni, unghiile sunt degresate, îndepărtându-se astfel toate impuritățile care ar putea să deterioreze rezultatele aplicării ojei semipermanente. Aplicarea stratului de bază reprezintă începutul propriu zis al aplicării ojei semipermanente. Pentru a nu modifica rezultatele, este esențial să utilizezi o bază transparentă. Stratul de bază reprezintă și primul stat care trebuie uscat cu ajutorul lămpii cu raza UV, lampă care se regăsește în kitul oja semitransparentă.
După ce stratul de bază s-a uscat în totalitate, se aplică un strat foarte subțire de ojă semipermanentă, după care se utilizeaza din nou lampă cu raza UV, pentru uscarea unghiilor. În cazul în care dorești ca nuanța pe care ai ales-o să fie mai accentuată, poți să mai dai un strat de ojă semipermanentă, după ce primul strat s-a uscat in totalitate.
Dacă ești mulțumita de rezultatele obținute după aplicarea primului strat de ojă semipermanenta, atunci după uscarea în totalitate a acestui strat de ojă, trebuie să aplici un strat de lac. Acesta pe lângă faptul că oferă protecție crescută, oferă și o doză de strălucire. La fel ca precedentele straturi aplicate, și acest strat trebuie uscat cu ajutorul lămpii cu raza UV.
Toată această operațiune se încheie cu degresarea unghiilor, etapa în care se curăță suprafața unghiilor de oja aflată în exces.
- Top 3 motive pentru care cutiile de pizza sunt extrem de importante pentru o pizzerie sau rotiserie - septembrie 25, 2024
- Seduction Studio: Oportunități unice în videochatul din Bacău - august 13, 2024
- Ciocolata caldă Luado e ca un pansament pentru suflet - mai 8, 2023