Cele mai minunate locații Team Building

O prietenă s-a înscris anul trecut în programul de activități a celor de la team building. Când se întorcea din aventura ei, îmi povestea cât de frumos a fost în locații team building. Să fiu sinceră aproape că mă făcea să o invidiez.

Mi-a spus că cea mai frumoasă aventură din viața ei a trăit-o în stațiunea Băile Herculane care este un oraș situat în sud-vestul României. Aceasta este integrată în Parcul Național Valea Cernei-Domogled, aflându-se la o altitudine de 160 metri.

Cerna izvorăște dintr-un izbuc deosebit de spectaculos, aflat la poalele Munților Godeanu. Apele ei curg de-a lungul unui culoar aproape rectiliniu de o lungime considerabilă (peste 50 km), fiind îmbogățită permanent de o mulțime de afluenți. Cerna și afluenții săi au sculptat în această zonă chei și canioane sălbatice, cu pereți înalți. Amintim: Cheile Prisăcinei, Èšăsnei, Bedinei, Pecinișcăi, canionul Râmnuța Mare, etc.

De asemenea prietena mea întâlnit numeroase peșteri formate în calcarele din această regiune. Ca o particularitate a depresiunii a întâlnit peșteri fierbinți cu emanații de sulf, cum ar fi: Grota cu Aburi, Avenul lui Adam.

Versanții văilor afluenților Cernei sunt în general abrupți, prezentând în unele locuri rupturi accentuate de pantă, peste care, la ploi abundente, se formează cascade cu debite și înălțimi impresionante. Există și cascade permanente cum ar fi spre exemplu Vânturătoarea, cu o înălțime de aproximativ 80 metri.

Râul Cerna a fost regularizat cu ajutorul a 2 baraje care formează acum impresionante lacuri de acumulare. Pe vale întâlnim și izvoare termale, folosite încă de pe vremea romanilor pentru efectul lor terapeutic.

Clima are influențe submediteraneene, astfel că vom întâlni o vegetație specifică: mojdreanul, cărpinița, alunul turcesc, liliacul sălbatic, iar pe abrupturi, pinul negru de Banat, endemism cu coroana verde închis, de forma umbrelei.

În concluzie se merită să te aventurezi în asemenea locații superbe.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!