Cand in tara exista mii de afaceri de succes este foarte greu sa pui in acest moment afacerea ta pe roate. Ca sa emiti pretentii la succes trebuie sa o proiectezi original, iar strategia sa fie perfecta.
Fiindca mi-au placut mereu sucurile si vinul, m-am gandit la o afacere atipica in domeniu plecand de la observatia ca o sticla mai mica de apa, de vin, de bere sau suc, este mai scumpa decat pretul sticlei mari, cantitativ vorbind, cu toate acestea omul are nevoie pe drum, vara de o cantitate mai mica de lichid. Cine si-ar lua in metrou sau autobuz sticla de 2 litri cu apa la el? Ce spectacol ar oferi ducand colosul la gura, fiindca nu-si poate turna in pahar cand calatoreste! In plus, ar fi incomoda si la bagaje.
Asa ne-a venit idea automatelor prevazute cu sticle de diferite marimi din care oamenii se pot autoservi. Sa existe posibilitatea ca omul sa-si cumpere si un pahar de vin, daca atat doreste, sa nu fie obligat sa achite pretul unei sticle pentru pofta sa. Si in cazul apei ne-am gandit sa inlaturam risipa.
Ati vazut cum se arunca apa fiarta, ramasa neconsumata din sticlele de plastic, vara! Ce urmaream prin demersul nostru:
-plierea pe consumul cumparatorului: sa cumpere cat stie ca poate sa bea, pretul sucului sau apei sa fie unitar, nu ca in cazul sticlelor ambulate din comert.
-reducerea risipei
-economii in buzunarele cumparatorului (lichidul ramas in sticle care nu mai poate fi consumat si este aruncat la cos reprezinta banii obtinuti prin munca)
-transformarea actului de autoservire de la automat intr-un veritabil spectacol (copiii si adultii sunt atrasi in egala masura de aparatele in care introduci banii, selectezi produsele si cantitatile din taste si esti servit cu promptitudine).
Mai era de pus la punct o problema: transportul lichidelor de la fabrica noastra la automate. In acel moment containere esd au devenit parte din proiect.

Containere esd parte din proiectul afacerii noastre
Le-am ales usor datorita calitatilor lor:
-capacitatea mare de stocare: 500-984 de litri
-rezistenta. Nu exista riscul ca in timpul transportului sau al manipularii sa se sparga sau sa se gaureasca si sa pierdem marfa
-faptul ca sunt prevazute cu capac care se inchide etans, deci nu intra microbi in bautura, dar nici nu se varsa. Lichidul este complet securizat in containerul respectiv.
-igienizarea usoara si completa dupa folosire.
-functia dubla a recipientelor: de depozitare in fabrica si de transport securizat de la producator la punctul de desfacere. In plus containerul plin era incarcat si livrat nu presupunea nicio alta munca in plus.
-greutatea relativ usoara si manerele care permiteau fixarea facila a acestora unde era nevoie de ele
-prezenta spatiilor de etichetare. Nu exista un singur loc de plasare a etichetei, ci mai multe fiind o masura de prevedere salvatoare in cazul in care singura eticheta de pe produs s-ar dezlipi, iar fabrica produce, ca in cazul nostru, mai multe bauturi.
-containere prevazute cu un numar suficient de picioare pentru a garanta stabilitatea chiar si in cazul unui seism puternic (9), dar si recipiente prevazute cu sine sau roti, lucru care le asigura mobilitatea in spatiul de depozitare.
-livrarea lor la adresa indicata si pretul mic raportat la beneficiile pe care le ofera comerciantilor
-faptul ca sunt reciclabile.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!