La cumpana dintre ani, un sportiv roman de performanta si-a gasit sfarsitul la Londra, in fata clubului exclusivist la care lucra. Avea 33 de ani si cucerise numeroase medalii, dar cea mai valoroasa a primit-o inainte de a muri: medalia eroului care isi da viata sa ii apere pe ai sai.

Asta a facut romanul nostru la cumpana dintre ani. I-a tinut pe atacatori departe de intrarea in club si a primit un cutit in inima.
Prin intermediul retelelor de socializare incerc reconstituirea povestii sale de viata. Iubea tricolorul romanesc, iar in anul centenarului si-a pus semnul sarbatoririi la poza de profil. A trait romaneste pana in ultima clipa si atunci va intreb daca este drept sa fie lasat acolo prin straini sau merita adus acasa ca un erou?

Pentru acesti bravi conationali, firme de servicii funerare cu experienta au infiintat servicii de repatriere decedati strainatate sa ne aducem eroii ca niste eroi acasa.

Familia bulversata a campionului nu trebuie sa se deplaseze din tara si sa se confrunte cu experiente traumatizante. Este de ajuns sa contacteze consilierii funerari si sa puna la punct toate etapele repatrierii legale. Iata ce se mai poate face ca eroul sa fie adus acasa:

-dupa semnarea contractului intre firma si apartinatori incep demersurile repatrierii.
-reprezentantul firmei ce ofera servicii de repatriere din tara in care a avut loc decesul se ocupa de documentatia necesara repatrierii. Pe de o parte el urmareste ca dosarul de repatriere sa fie complet, pe de alta parte urmareste in numele familiei defunctului, cum decurge ancheta si pedepsirea vinovatului.

-o echipa de specialisti pregatesc atent trupul neinsufletit. Acesta este spalat cu atentie, unghiile sunt taiate cu grija si pilite, parul tuns si aranjat frumos, dupa injectia de imbalsamare eroul este imbracat elegant si asezat in sicrie. Este nevoie de doua sicrie ca transportul funerar sa se faca in mod legal.

-masinile funerare autorizate care stralucesc de curatenie, conduse de cei doi soferi profesionisti care conduc la schimb incep drumul catre casa.
Asa se intampla cu cei care mor ca niste eroi departe de casa si trebuie sa stiti ca toti romanii care pleaca din tara departe sunt adevarati eroi. Stiti de ce? Iti trebuie un curaj iesit din comun sa parasesti o tara atat de frumoasa, cu oameni atat de primitori si buni la suflet.

Cum sa te sacrifici pentru cei dragi si sa lasi traditiile romanesti de sarbatori, daca nu ai stofa de erou? Au alti locuitori ai planetei vreun Craciun mai frumos ca noi, romanii? Se aud in alta parte colinde divine cantate de voci mai cristaline de copii?

Eroii mei, eroii tai, eroii nostri mai mor din cand in cand si datoria noastra de onoare este sa apelam la firma numarul 1 de repatrieri si sa ii aducem acasa. Preturile sunt prea mici fata de sacrificiul pe care l-au facut ei si fata de ceea ce le datoram.

Asculta! Se aude mersul rotund al masinilor in stare perfecta de functionare care ne aduc la timp eroii acasa. Soferii conduc atent, incarcatura pretioasa este fixata bine in masina cu frig, drumul catre tara se face cu tot respectul pe care il merita adevaratii eroi.
Drum lin spre ceruri, dragilor si va asiguram ca vom fi demni in durere, cum ati fost voi cand v-ati confruntat cu instrainarea!

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!